Manager crypto-hedgefonds: helft van top 10 cryptocurrencies zouden effecten kunnen zijn

Kyle Samami, managing partner bij Multicoin Capital, een hedgefonds voor cryptocurrency, gelooft dat de meerderheid van de top cryptocurrencies als effecten beschouwd zouden kunnen worden, gezien de verklaring die SEC-directeur William Hinman eerder deze week gaf.

Op twitter besprak Samani de richtlijnen van de Securities Exchange Commission (SEC) op 14 juni. Hinman, director of division of corporate finance bij de SEC, was verantwoordelijk voor het onthullen van het standpunt van het bureau ten aanzien van cryptocurrencies.

Hinman verduidelijkte dat op zichzelf staande digitale assets niet als securities beschouwd kunnen worden. Afhankelijk van hoe de makers besluiten het adverteren en de verkoop aan te pakken, zouden het effecten kunnen worden. Simpel gezegd, tokens die afhankelijk zijn van een identificeerbare persoon of groep om te slagen, worden als effecten beschouwd, in tegenstelling tot de assets die echt gedecentraliseerd zijn en geen enkele entiteit kan beheersen.

Zowel Samami en Hinman zijn het erover eens dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) onder die laatste categorie vallen en dus geen effecten kunnen zijn. In de woorden van Hinman:

Als het netwerk waarop het token of de coin moet functioneren voldoende gedecentraliseerd is, waar de kopers niet langer redelijkerwijs kunnen verwachten dat een persoon of groep essentiële bestuurlijke inspanningen uitvoeren, mogen die assets geen investeringscontract vertegenwoordigen.

Hinman heeft ook een vragenlijst vrijgegeven die helpt om effecten-tokens te onderscheiden van nut. Eerst moet worden beoordeeld of de promoters een belangrijke rol spelen in het project of dat ze een aanzienlijk aantal tokens beheren, zoals bij een meerderheid van de tokens het geval is. In gevallen waar promoters meer geld inzamelen dan dat nodig is, is het belangrijk om het team daarvoor verantwoordelijk te houden. Als er geen verklaring wordt gegeven, zou dat ergens argwaan moeten opwekken, zei hij.

Samani wijst erop dat “voldoende gedecentraliseerd” geen gekwantificeerde maatstaf is en kan leiden tot dubbelzinnigheid:

De woorden van Hinman wijzen precies daarop, omdat hij stelt dat analyses niet in steen gebeiteld staan en op elk moment kunnen veranderen. In zijn voorbeeld, als iemand Bitcoins in een fonds zou plaatsen en belangen zou verkopen, zouden zulke specifieke producten als effecten worden beschouwd.

Samami gelooft dat, gegeven de richtlijnen van de SEC, het aantal implementaties door onafhankelijke teams een geldige waarde is die kan worden gebruikt om te bepalen of een asset echt gedecentraliseerd is. In zijn logica, afgezien van BTC en ETH, zijn Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum Classic (ETC) misschien wel de enige veilige cryptocurrencies.

Hij zei dat, zoals het er nu uitziet, XRP, Tron, Stellar, Cardano’s ADA-token en IOTA bijna zeker effecten zijn, terwijl EOS dit zou kunnen zijn maar snel nut zou kunnen worden als de gemeenschap in de nabije toekomst bepaalde maatregelen nastreeft.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€29.772,20 Kopen
1
Bitvavo
€29.247,90 Kopen
2
Litebit
€29.459,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
€29.474,30 Kopen
Meer nieuws

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot...

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...