Rico Engelbarts
16/06/2018 19:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2018 19:54

Manager crypto-hedgefonds: helft van top 10 cryptocurrencies zouden effecten kunnen zijn

Nieuws
manager_crypto_hedgefunds_helft_10_cryptocurrencies_zouden_effecten_kunnen_zijn

Kyle Samami, managing partner bij Multicoin Capital, een hedgefonds voor cryptocurrency, gelooft dat de meerderheid van de top cryptocurrencies als effecten beschouwd zouden kunnen worden, gezien de verklaring die SEC-directeur William Hinman eerder deze week gaf.
Op twitter besprak Samani de richtlijnen van de Securities Exchange Commission (SEC) op 14 juni. Hinman, director of division of corporate finance bij de SEC, was verantwoordelijk voor het onthullen van het standpunt van het bureau ten aanzien van cryptocurrencies.
Hinman verduidelijkte dat op zichzelf staande digitale assets niet als securities beschouwd kunnen worden. Afhankelijk van hoe de makers besluiten het adverteren en de verkoop aan te pakken, zouden het effecten kunnen worden. Simpel gezegd, tokens die afhankelijk zijn van een identificeerbare persoon of groep om te slagen, worden als effecten beschouwd, in tegenstelling tot de assets die echt gedecentraliseerd zijn en geen enkele entiteit kan beheersen.
Zowel Samami en Hinman zijn het erover eens dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) onder die laatste categorie vallen en dus geen effecten kunnen zijn. In de woorden van Hinman:

Als het netwerk waarop het token of de coin moet functioneren voldoende gedecentraliseerd is, waar de kopers niet langer redelijkerwijs kunnen verwachten dat een persoon of groep essentiële bestuurlijke inspanningen uitvoeren, mogen die assets geen investeringscontract vertegenwoordigen.

Hinman heeft ook een vragenlijst vrijgegeven die helpt om effecten-tokens te onderscheiden van nut. Eerst moet worden beoordeeld of de promoters een belangrijke rol spelen in het project of dat ze een aanzienlijk aantal tokens beheren, zoals bij een meerderheid van de tokens het geval is. In gevallen waar promoters meer geld inzamelen dan dat nodig is, is het belangrijk om het team daarvoor verantwoordelijk te houden. Als er geen verklaring wordt gegeven, zou dat ergens argwaan moeten opwekken, zei hij.
Samani wijst erop dat “voldoende gedecentraliseerd” geen gekwantificeerde maatstaf is en kan leiden tot dubbelzinnigheid:

De woorden van Hinman wijzen precies daarop, omdat hij stelt dat analyses niet in steen gebeiteld staan en op elk moment kunnen veranderen. In zijn voorbeeld, als iemand Bitcoins in een fonds zou plaatsen en belangen zou verkopen, zouden zulke specifieke producten als effecten worden beschouwd.

Samami gelooft dat, gegeven de richtlijnen van de SEC, het aantal implementaties door onafhankelijke teams een geldige waarde is die kan worden gebruikt om te bepalen of een asset echt gedecentraliseerd is. In zijn logica, afgezien van BTC en ETH, zijn Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum Classic (ETC) misschien wel de enige veilige cryptocurrencies.
Hij zei dat, zoals het er nu uitziet, XRP, Tron, Stellar, Cardano’s ADA-token en IOTA bijna zeker effecten zijn, terwijl EOS dit zou kunnen zijn maar snel nut zou kunnen worden als de gemeenschap in de nabije toekomst bepaalde maatregelen nastreeft.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement