SEC_directeur_ethereum_coins_geen_effecten

SEC-directeur zegt dat Ether-coins geen effecten zijn

0

Een topfunctionaris bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gezegd dat Ether-coins, de eigen cryptocurrency van het Ethereum-netwerk, geen effecten zijn volgens federale richtlijnen.

Op de Yahoo Finance All Markets Summit: Crypto, zei William Hinman, director of division of corporate finance bij de SEC, dat Ether, ten minste “zoals momenteel gestructureerd”, niet zal worden gereguleerd als effecten door de SEC.

“Als we nadenken over hoe Ether opereert vandaag de dag, zien we op z’n minst een sterk gedecentraliseerd netwerk”, niet het type van gecentraliseerde actor dat het aanbod van effecten karakteriseert, zei Hinman. “In de huidige staat zien we geen reden om het te reguleren”.

Hij merkte op dat ondanks de manier waarop Ether aanvankelijk werd uitgegeven, middels een ICO-achtige crowdsale, het netwerk voldoende gedecentraliseerd was geworden en dat het niet langer een controlerende partij was. Daaraan toevoegend dat assets die oorspronkelijk als effecten werden verkocht, de mogelijkheid hebben die aanduiding gaandeweg te verliezen.

Eerder had SEC-voorzitter Jay Clayton gezegd dat cryptocurrencies als Bitcoin geen effecten zijn, ook al had het bureau geen andere coins genoemd die definitief als currencies en niet als effecten beschouwd zouden worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws