Rico Engelbarts
15/06/2018 06:24 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2018 06:24

SEC-directeur zegt dat Ether-coins geen effecten zijn

icon-altcoins
Altcoin nieuws
SEC_directeur_ethereum_coins_geen_effecten

Foto: Tada Images/Shutterstock

Een topfunctionaris bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gezegd dat Ether-coins, de eigen cryptocurrency van het Ethereum-netwerk, geen effecten zijn volgens federale richtlijnen.
Op de Yahoo Finance All Markets Summit: Crypto, zei William Hinman, director of division of corporate finance bij de SEC, dat Ether, ten minste “zoals momenteel gestructureerd”, niet zal worden gereguleerd als effecten door de SEC.
“Als we nadenken over hoe Ether opereert vandaag de dag, zien we op z’n minst een sterk gedecentraliseerd netwerk”, niet het type van gecentraliseerde actor dat het aanbod van effecten karakteriseert, zei Hinman. “In de huidige staat zien we geen reden om het te reguleren”.
Hij merkte op dat ondanks de manier waarop Ether aanvankelijk werd uitgegeven, middels een ICO-achtige crowdsale, het netwerk voldoende gedecentraliseerd was geworden en dat het niet langer een controlerende partij was. Daaraan toevoegend dat assets die oorspronkelijk als effecten werden verkocht, de mogelijkheid hebben die aanduiding gaandeweg te verliezen.
Eerder had SEC-voorzitter Jay Clayton gezegd dat cryptocurrencies als Bitcoin geen effecten zijn, ook al had het bureau geen andere coins genoemd die definitief als currencies en niet als effecten beschouwd zouden worden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie