Rico Engelbarts
07/06/2018 08:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2018 08:22

SEC verandert niet effecten-regels om ICO’s te helpen (maar Bitcoin is prima)

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
SEC_verandert_niet_effecten_regels_omtrent_ICOs

Foto: Tada Images/Shutterstock

De topman van de Securities and Exchange Commission (SEC), Jay Clayton, heeft een aantal vragen over regelgeving opgehelderd door uitdrukkelijk te verklaren dat de SEC geen speciale rechten zal gaan verlenen voor tokens die de waarde van een project vertegenwoordigen of het merendeel van initial coin offerings (ICO’s). In het interview met CNBC gisteren, 6 juni, zei hij verder dat de meeste ICO’s effecten verkopen.
SEC zal effecten-kader niet bijwerken om ICO’s een veilige haven te bieden
Clayton verduidelijkte dat cryptocurrencies die echt fungeren als currencies, die gebruikt worden voor het uitvoeren van transacties zoals Bitcoin (BTC), niet door de SEC gereguleerd zullen worden.

Cryptocurrencies: dat zijn de vervangingen voor soevereine valuta’s; de dollar vervangen, de euro vervangen, de yen vervangen voor Bitcoin. Dat soort currencies zijn geen effecten meer.

Currencies die een investering in een onderneming vertegenwoordigen, die van invloed is op de waarde van de token, zijn echter categorische effecten, volgens Clayton, en zullen net als alle andere effecten onder de jurisdictie van de SEC vallen. Dit betekent grote veranderingen in de Amerikaanse en wereldwijde markten voor cryptocurrency, omdat exchanges zich zullen moeten registreren om in die tokens te handelen, en ICO’s of IPO’s (initial public offerings) een vergunning van de SEC nodig zullen hebben.

Een digitale asset waar ik jou mijn geld geef en jij begint een onderneming, en in ruil voor het geven van mijn geld zeg jij, weet je wat, ik geef jou een rendement, of je kunt een rendement krijgen op de secundaire markt door jouw token aan iemand te verkopen; dat zijn effecten, en die reguleren wij. We reguleren het aanbieden van die effecten en we reguleren de verkoop van die effecten.
Als je een ICO of een voorraad hebt en je wilt deze in een onderhandse plaatsing verkopen, dan volg je de regels van een onderhandse plaatsing. Als je een IPO met een token wilt doen, dan kom je naar ons. Maak financiële overzichten, dien een bekendmaking in en neem de verantwoordelijkheid die onze wetten vereisen.

Clayton laat niets los over of altcoins nou currencies of effecten zijn
Clayton zei dat hij de herdefiniëring van effecten niet zou ondersteunen om ruimte te maken voor de nieuwe technologie. Hij weigerde commentaar te leveren op de vraag of specifieke altcoins nou wel of niet effecten zijn, maar verwees de interviewer naar zijn definitie: alles wat onderliggende activa of de waarde van een project vertegenwoordigt, zal als effecten beschouwd blijven worden.
Hoewel hij op de meeste vragen die gesteld werden in het segment een duidelijk antwoord gaf, had Clayton geen duidelijk antwoord op de regulering van projecten die begonnen met de verkoop van effecten maar inmiddels gedecentraliseerde projecten zonder leiderschap zijn geworden. Hij concludeerde:

Dat is een vraag die er is en zal worden beantwoord onder specifieke omstandigheden, maar we doen dit al heel lang en het is niet nodig om onze fundamentele aanpak te veranderen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie