google_voegt_bitcoin_symbool_toe_aan_ios_toetsenbord

Massa-adoptie! Google voegt bitcoin-symbool toe aan iOS-toetsenbord

3

Google heeft onverwachts het bitcoin-symbool toegevoegd aan de iOS-versie van het Google-toetsenbord. Het is verrassend dat een bedrijf als Google het symbool toevoegt, en het is dan ook niet duidelijk of dit een signaal van iets groters is.

Het is onduidelijk waarom Google het symbool aan de iOS-versie van het toetsenbord toe heeft gevoegd, het symbool is namelijk niet te vinden op de Android-versie. Het symbool staat nu in het lijstje met de symbolen van de dollar, euro, yen, pond, de Koreaanse won, Russische roebel en de Indiase roepie.

De toevoeging van het bitcoin-symbool kan enigszins als ironisch worden gezien, aangezien de AI (kunstmatige intelligentie) van Google bitcoin (BTC) beschrijft als “een geknapte economische bubbel”. Wel was Google in de periode tussen 2012 en 2017 een van de actiefste investeerders in blockchain-technologie.

Een reden dat het grote bedrijf het symbool toe heeft gevoegd kan zijn dat vorig jaar volgens Google Trends “What is bitcoin?” het meest werd opgezocht via de zoekmachine in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Sommigen denken dat dit nieuws een teken is dat Google cryptocurrency serieuzer begint te nemen. Of Google de crypto-industrie uiteindelijk daadwerkelijk instapt is onwaarschijnlijk. De medeoprichter van het moederbedrijf van Google, Alphabet, zei vorig jaar nog “niet heel veel over crypto te weten”. Het bedrijf heeft echter een grotere invloed op de crypto-markt dan velen zouden denken.

Toen Google in 2018 bekendmaakte dat het net als Facebook crypto-advertenties ging verbieden, daalde de bitcoin-koers namelijk met 11%. Die maatregelen zijn nu gedeeltelijk teruggedraaid, maar het is duidelijk dat het bedrijf aanzienlijke invloed heeft op de markt.

Of uiteindelijk Android-gebruikers het symbool ook kunnen gaan vinden op hun toetsenbord is niet bekend. Op dit moment blijft het een mysterie waarom Google besloot dit te doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws