Erik Juffermans Erik Juffermans
10/07/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2023 16:00

Meta’s Threads overspoeld door Crypto oplichters vanuit Twitter

Nieuws
Meta's Threads overspoeld door Crypto oplichters vanuit Twitter

Foto: Adrian Tusar/Shutterstock

Eerder deze maand maakte Twitter een opvallend besluit in zijn strijd tegen misbruik van het platform. Om onder andere de activiteit van nepaccounts tegen te gaan werd er een limiet geplaatst op het aantal te bekijken berichten per dag voor niet-geverifieerde gebruikers. Meta, het moederbedrijf van Facebook, was er snel bij en lanceerde Threads, een variant op Twitter. Ironisch genoeg beginnen er inmiddels talloze nep crypto accounts op te duiken op Threads. Prominente influencers waarschuwen voor deze crypto scammers op Threads. 

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Een nieuwe kans voor crypto oplichters

Scammers verspillen duidelijk geen enkel moment en zodra Threads online was, doken er massaal nepaccounts op van bekende crypto influencers. Inmiddels heeft Threads al bijna 100 miljoen gebruikers. Twitter heeft er ter vergelijking ongeveer 450 miljoen. 

Niet alleen nepaccounts van crypto influencers duiken op. Threads ziet ook nepaccounts van crypto bedrijven. Zo waarschuwde Wombex Finance diens gebruikers via Twitter over een nepaccount op Threads. 

“Attentie! Wombex Finance HEEFT GEEN account op het Threads platform. Elk account dat claimt Wombex Finance te zijn op dat platform is frauduleus en een scammer.”

Aldus het officiële Twitteraccount van het crypto platform. Ook NFT influencer Leonidas waarschuwt zijn volgers voor nepaccount op het platform van Meta. Hij meent daarnaast dat ook andere ‘grote NFT accounts’ het doelwit zijn van malafide nabootsers op Threads.

De ironie is groot

Al lang heeft Twitter te kampen met het probleem van nepaccounts en scammers. Vooral op crypto Twitter is dit een bekend probleem. Nepaccounts doen zich voor als crypto influencers en proberen onwetende volgers in de val te lokken en te bestelen door middel van bijvoorbeeld malafide links. Op deze wijze werd er dit jaar al 108 miljoen dollar gestolen door oplichters.

Zoals gezegd is de ironie van het hele verhaal groot. Meta lanceert Threads nadat Twitter een maatregel neemt om malafide praktijken tegen te gaan. Mark Zuckerberg’s Meta lijkt echter weinig voorzorg te hebben genomen om dergelijke praktijken te voorkomen. Het lijkt enkel te willen profiteren van het gat in de markt dat Twitter heeft veroorzaakt. Maar bestaande problemen van het type platform oplossen lijkt niet aan de orde voor de techgigant.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement