Ivo Melchers Ivo Melchers
28/04/2023 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2023 16:02

Metaverse divisie Meta noteert $4 miljard aan verliezen in Q1

Nieuws

Foto: Shutterstock/rafapress

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, zag een flinke stijging in de inkomsten van het afgelopen kwartaal. Een uiteindelijke winst van $5,7 miljard overtrof de verwachtingen van analisten en zorgde voor een flinke koersstijging van het aandeel. Desondanks leed de metaverse divisie van het bedrijf, Reality Labs, een verlies van bijna $4 miljard dollar.

Bitcoin wallets met $1.000 blijven groeien in aantallen, zegt Fidelity

Metaverse tak zal tot meer verliezen leiden

Hoewel het verlies van $4 miljard volgt op een totaal verlies van bijna $14 miljard in 2022, legde Mark Zuckerberg in het winstrapport uit dat Reality Labs waarschijnlijk meer verliezen zal lijden in de rest van het komende jaar.

Eerder dit jaar kon je al in het crypto nieuws lezen dat Zuckerberg standvastig is en ondanks de forse verliezen van Reality Labs niet van plan is om andere koers in te zetten wat betreft de metaverse-plannen. Ook met alle kritiek die het bedrijf te verwerken heeft, laat Zuckerberg zich niet zomaar uit het veld slaan en blijft hij uiterst optimistisch over de toekomst van de metaverse. De metaverse is voor hem echt een investering voor de lange termijn.

Advertentie

AI ontwikkelingen binnen Meta

De verliezen die de metaverse-tak van Meta leed, werden echter teniet gedaan door de ontwikkelingen van het bedrijf in het artificial intelligence (AI) segment. Zuckerberg zei het volgende over de AI-ontwikkelingen van Meta:

‘’Ons AI-werk leidt tot goede resultaten in onze apps en ons bedrijf. We worden ook efficiënter, zodat we sneller betere producten kunnen bouwen en onszelf in een sterkere positie kunnen brengen om onze langetermijnvisie waar te maken.’’

Terwijl Zuckerberg AI onlangs bestempelde als de ‘’grootste investering’’ van het bedrijf, zei hij dat de metaversie ambities nog altijd een topprioriteit blijven:

‘’Er is een verhaal ontstaan dat we op de een of andere manier afstappen van de focus op de metaverse visie, dus ik wil gewoon van tevoren zeggen dat dat niet juist is. We hebben ons al jaren op zowel AI als de metaverse gefocust en we zullen dit blijven doen.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie