Rico Engelbarts
10/12/2018 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 13:07

Minder banen in crypto en blockchain door aanhoudende bear markt

Nieuws

Ook al gaf Joseph Lubin, mede-oprichter en CEO van het blockchain-bedrijf ConsenSys, vorige week nog aan dat de activiteit rondom de blockchain-technologie ondanks de sterke prijsdalingen van cryptocurrencies alleen maar groter wordt en gedecentraliseerde netwerken toenemen, meldt Bloomberg dat er met de recente koersval ook vele banen verloren zijn gegaan. Crypto-startups die, bijvoorbeeld via een initial coin offering (ICO), fondsen hebben geworven in cryptocurrency en deze vervolgens hebben gebruikt om personeel van te betalen, zouden dit niet langer kunnen doen omdat de prijzen ver achterblijven bij wat ze waren toen ze begonnen.
Zo maakte ETCDEV, het team achter de ontwikkeling van Ethereum Classic (ETC), onlangs bekend dat het haar deuren zou sluiten vanwege de huidige marktsituatie en financiële problemen. En ook al had Lubin er vorige week 20 tweets voor nodig om blockchain en crypto de hemel in te prijzen, moest zijn eigen ConsenSys in diezelfde week haar personeelsbestand met 13% reduceren. In een persbericht meldde ConsenSys, een blockchain software-productiestudio in Brooklyn die zich bezighoudt met het ontwikkelen van gedecentraliseerde softwarediensten en applicaties op de Ethereum blockchain, het volgende daarover:

Hoe enthousiast we ook zijn over ConsenSys 2.0, was onze eerste stap in deze richting een moeilijke: we stroomlijnen verschillende onderdelen van het bedrijf […] wat leidt tot een vermindering van 13% van de mesh members.

Omdat het bij ConsenSys puur om met het Ethereum-netwerk draait, komt het niet geheel als verrassing dat het bedrijf 13% van haar 1.200 werknemers op straat moet zetten, aangezien de prijs van Ethereum (ETH) afgelopen jaar met wel 93% gedaald is vanaf haar hoogste punt ooit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie