Rico Engelbarts
24/07/2020 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2020 11:00

10.000 bitcoin (BTC) miners van Bitmain gestolen, veroorzaakt "ernstige economische schade"

Nieuws
10.000 bitcoin (BTC) miners van Bitmain gestolen, veroorzaakt

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

In een nieuwsbericht dat geplaatst werd door het Chinese platform 8BTCnews kwam naar voren dat er 10.000 bitcoin (BTC) ASIC-miners gestolen zijn van een grote mining farm van Bitmain. De farm waaruit de miners gestolen zijn bevindt zich in Mongolië. Het verlies van de apparatuur heeft grote financiële gevolgen voor Bitmain.
Eind juni begon de verkoop van de nieuwe serie Antminer T19 miners, maar de levering aan de mining farm in Mongolië is nooit gearriveerd. Momenteel zijn er verschillende machines vermist van de S9 serie tot de T17. Het bedrijf doet een beroep op alle mensen die tips hebben over de mogelijke locatie van de miners. Bitmain geeft aan alles te zullen doen om hun apparatuur terug te krijgen.
De verwachting van Bitmain is dat de computers doorverkocht gaan worden, vandaar dat ze aandringen op het checken van de serienummers. Bitmain waarschuwt ook voor mogelijke oplichters die zich voordoen als Bitmain.
De CSO van Blockstream, Samon Mow, raadt momenteel ook af om zaken te doen met Bitmain gezien er nogal wat complicaties spelen rondom het bedrijf. Er is al eerder aandacht  besteedt aan de onderlinge complicaties tussen de eigenaren van Bitmain, Jihan Wu en Micree Zhan.

“Koop niets van Bitmain, maak ook geen gebruik van hun service. De #BitmainCivilWar is pas net begonnen. Houd je er vooral buiten.”


Het bedrijf ervaart buiten de gestolen goederen ook een gigantische druk van de concurrent MicroBT. Daarnaast besloot Zhan, die afgelopen oktober werd verdreven door Wu, na zijn juridische overwinning in mei om een aparte toeleveringsketen in Shenzhen te bouwen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie