Roy van Krieken Roy van Krieken
13/09/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2021 06:08

Amerikaan diep in de problemen nadat hij bitcoin (BTC) miners in overheidsgebouw installeert

icon-mining
Mining
Amerikaan diep in de problemen nadat hij bitcoin (BTC) miners in overheidsgebouw installeert

Een man in de Verenigde Staten heeft het op een opmerkelijke manier behoorlijk bont gemaakt. Hij had namelijk illegaal een aantal bitcoin (BTC) en andere crypto mining machines geïnstalleerd in een overheidsgebouw en werd vervolgens hierop betrapt.

Bitcoin halving biedt gouden kans voor grote BTC miner, plannen onthuld
  • icon-mining
    Mining

IT specialist

Het gaat hier om de 42 jarige Christopher Naples. Hij is een IT supervisor voor de lokale overheid in de staat New York. Hij was al meer dan 20 jaar werkzaam hier, maar dit lijkt nu abrupt ten einde te komen. Hij wordt namelijk beschuldigd van corruptie, diefstal en het betreden van verboden terrein.

Dit komt omdat hij maar liefst 46 crypto mining machines zonder toestemming had geïnstalleerd in het hoofdkwartier de lokale overheid. Op deze manier was hij in staat om grote hoeveelheden cryptocurrencies te minen zonder dat hij hiervoor de torenhoge energierekening hoefde te betalen. Deze rekening zou maar liefst $60.000 bedragen.

Hij had de machines verstopt in zes kamers onder de vloeren en achter muren. Volgens de autoriteiten zouden deze machines al sinds februari aanwezig zijn in het pand en sindsdien constant bezig zijn geweest met het minen van cryptocurrencies.

Een ambtenaar aldaar, Timothy Sini, had het volgende te zeggen over deze bijzondere situatie:

“Het minen van cryptocurrencies kost een enorme hoeveelheid middelen en miners moeten navigeren hoe zij deze kosten kunnen betalen. Naples had hier een manier op gevonden, helaas was dit over de rug van de belastingbetaler.”

Sini gaf ook aan dat Naples zoveel miners in het gebouw had geïnstalleerd dat de hele infrastructuur hiervan overbelast raakte. Werknemers klaagden al maanden over het langzame internet en toen de miners uiteindelijk verwijderd werden daalde de temperatuur in een van de kamers enorm.

Het lijkt erop dat Naples hiervoor een behoorlijke straf tegemoet gaat zien. Hij had inderdaad een manier gevonden om onder de energierekening uit te komen, maar uiteindelijk zal het hem alsnog duur komen te staan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie