Roy van Krieken Roy van Krieken
30/06/2021 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2021 18:04

Bitcoin (BTC) miner producent Bitmain sluit miljoenendeal met Terawulf

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miner producent Bitmain sluit miljoenendeal met Terawulf

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een van de grootste fabrikanten van bitcoin (BTC) mining rigs, Bitmain, heeft aangekondigd dat ze een grote deal hebben gesloten met het Amerikaanse mining bedrijf Terawulf.

Bitmain is een Chinees bedrijf dat zich specialiseert in het bouwen en verkopen van kant-en-klare mining machines. Een paar dagen geleden was te lezen op crypto-insiders.nl dat het bedrijf gestopt zou zijn met de verkoop van dergelijke machines. Het gaat hier ter verduidelijking puur om de verkoop aan particulieren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terawulf koopt 30.000 mining rigs

Dat Bitmain niet volledig is gestopt met de verkoop blijkt wel uit de recent gesloten deal met Terawulf. Terawulf is een Amerikaanse mining bedrijf dat claimt dat de meerderheid van de door hun gebruikte stroom wordt opgewekt door schone energie.

De deal omvat 30.000 van de zogenaamde Antiminer S19j pro machines. De deal gaat dus om vele miljoenen dollars. 

Terawulf verwacht in de periode van januari tot juni van 2022 de machines te ontvangen. Met deze nieuwe versterkingen zou het bedrijf hun mining capaciteit met 3 exa hashes per seconden moeten kunnen verhogen.

“Met de miners van Bitmain gereed, verwachten wij ons mining vermogen substantieel te kunnen verhogen. Dit zorgt ervoor dat wij inspanningen om klimaatvriendelijk bitcoin te minen op een industriele schaal kunnen toepassen.”

Advertentie

Mining in de Verenigde Staten

Doordat crypto minen in China inmiddels zo goed als verboden is, verhuizen grote hoeveelheden mining bedrijven naar ander landen. Een van die landen is de Verenigde Staten. Vooral de Amerikaanse staat Texas is voor veel miners aantrekkelijk. 

Ook het Britse mining bedrijf Argo Blockchain is van plan een serieuze mining operatie op te zetten in Texas. Argo Blockchain heeft een lening van zo’n $20 miljoen afgesloten om een mining installatie te bouwen.

De lening is afgesloten bij crypto dienstverlener Galaxy Digital, het bedrijf van Mike Novogratz.

Eerder dit jaar kondigde Argo Blockchain al aan dat ze het plan hadden om een dergelijke installatie op te zetten. De installatie zou een vermogen van zo’n 200 MW moeten hebben. 

Op dit moment exploiteert Argo Blockchain al drie mining installaties in Canada. De totale capaciteit van deze drie installaties is echter slechts 35 MW. De toekomstige mining farm in Texas zou dus de totale capaciteit van het bedrijf significant verhogen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie