Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) miners ‘hodlen’ op dit moment een enorme hoeveelheid bitcoin, en dat is bullish

In de afgelopen twee jaar was het aantal bitcoin (BTC) dat bitcoin miners hodlen nog nooit zo hoog geweest. Dit blijkt uit data van Glassnode waarover Coindesk verslag deed. De toename van het aantal BTC dat miners vasthouden kan een bullish teken zijn voor de toekomst van Bitcoin.

Met ‘hodl’ doelt men in de crypto-gemeenschap op het vasthouden van crypto. Dit is een strategie die wordt geïmplementeerd door beleggers die verwachten dat de bitcoin koers nog veel verder zal stijgen. De strategie rust dus op vertrouwen in de toekomst.

- Advertentie -

Miners, degenen die het Bitcoin-netwerk beveiligen, lijken tevens vertrouwen te hebben in de toekomst. Zij hodlen op dit moment namelijk maar liefst 1,82 miljoen bitcoins. Dit is een hoogtepunt voor de afgelopen twee jaar. Daarnaast neemt het aantal bitcoin in bezit van miners sinds september 2019 gestaag toe, en dus is het goed mogelijk dat dit record binnenkort alweer gebroken zal worden.

Een van de meest voor de hand liggende redenen voor de toename is dat miners blijkbaar vertrouwen hebben in de toekomstige bitcoin prijs. Door bitcoin vast te houden in plaats van deze direct te verkopen, kunnen zij een hogere winst boeken, mits de BTC koers stijgt natuurlijk.

De bitcoin mining-industrie is de afgelopen jaren steeds volwassener geworden, met bedrijven die beursgenoteerd worden en duizenden miners opereren. Onlangs nog kocht Marathon Patent Group 10.000 miners van Bitmain. Niet lang daarna kocht Riot Blockchain nog eens 8.000 miners van hetzelfde bedrijf. Kortom, zij zien de toekomst van Bitcoin rooskleurig in!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.213,63 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.213,63 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...