Rico Engelbarts
06/06/2020 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2020 17:30

Bitcoin (BTC) miners verkopen na halving meer BTC, dit is waarom

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miners verkopen na halving meer BTC, dit is waarom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks dat de Bitcoin (BTC) halving bijna een hele maand achter ons is, zien we helaas nog geen nieuwe uptrend in de koers. Dat gezegd hebbende hebben we ook nog geen selloff gezien zoals voorspeld werd door analisten voor de halving had plaatsgevonden. We zien nu gek genoeg dat bitcoin zijwaarts handelt. Een ding dat wel verandert is, is het aantal miners dat hun BTC dumpt in de markt.
De bitcoin halving is een van de meest geanticipeerde gebeurtenissen die de cryptocurrency doormaakt. Na een halving weet niemand wat zij kunnen verwachten, echter zien we in het verleden altijd dat de koers van bitcoin hard omhoog schiet vrijwel direct na de halving. Deze halving zagen we de beloning voor miners dalen van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per block.
Door de daling in beloning die de miners van het netwerk krijgen, hebben zij meer BTC nodig om aan hun vaste lasten te kunnen voldoen. Analisten dachten daarom altijd dat miners op dit moment juist hun BTC zouden bewaren en deze pas verkopen wanneer de koers gestegen is in plaats van te verkopen met een verlies.
Toch zien we gek genoeg dat het tegenovergestelde aan het gebeuren is. Bitcoin miners dumpen hun coins meer dan ooit, volgens de Miners Rolling Inventory. Deze index laat het verschil zien tussen wat miners elke dag ontvangen in block rewards en wat zij verplaatsen naar een exchange om te verkopen.
Een MRI van onder de 100% zou betekenen dat miners hun coin bewaren tot de koers hoger staat. En een MRI van meer dan 100% zou wijzen op het feit dat miners meer verplaatsen dan dat ze minen op een dag. Dit betekent dat zij dus hun reserve willen verkopen.
De reden dat miners verkopen op dit moment is simpel, zij willen namelijk verloren omzet inhalen. Doordat de kosten nu zijn verdubbeld om hetzelfde aantal BTC te kunnen minen. BTC die goedkoper waren gemined worden nu verkocht voor de hoogst mogelijke prijs om de verliezen goed te maken. Maar wanneer het aanbod minder wordt, zal de vraag toenemen en zal de markt mogelijk eindelijk klaar zijn voor een bullrun.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie