Rico Engelbarts
24/09/2020 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2020 11:22

Bitcoin (BTC) mining in Venezuela gelegaliseerd, maar alleen onder deze voorwaarde

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) mining in Venezuela gelegaliseerd, maar alleen onder deze voorwaarde

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nieuwswebsite CriptoNoticias plaatste recentelijk een bericht over de legalisering van crypto mining in venezuela. Het nieuws werd maandag geplaatst in het staatsblad van het land en is officieel goedgekeurd door Joselit Ramirez, hoofd van Nationale Toezichthouders Cryptocurrencies en Gerelateerde Activiteiten (SUNACRIP).
In het bericht wordt beschreven dat alle nieuwe bedrijven die cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) willen minen een registratie moeten indienen bij de overheid. In de registratie worden de doelen en intenties vastgesteld van de ondernemer. Deze gegevens blijven daarna 10 jaar bewaard.
De producenten van mining apparatuur moeten ook een licentie aanvragen bij de overheid. De productie en import wordt vervolgens gereguleerd en gecontroleerd door de autoriteiten van het land.
Het opmerkelijke aan het verhaal is de lokale mining pool waar alle mining activiteiten op plaats moeten vinden. Als er buiten de pool van de overheid geopereerd wordt loop je de kans een flinke boete te krijgen.
Dergelijke maatregelen geven de overheid macht om belastingen op te kunnen leggen of gelden vast te houden alvorens er een uitbetaling plaatsvindt. De economie van het land gaat al tijden slecht door corruptie en wanbeleid. De sancties die de Amerikaanse overheid heeft opgelegd zijn ook slecht geweest voor de economie van het land.
De president van Venezuela heeft een token gelanceerd, de petro, die zogezegd gekoppeld zou zijn aan de olieprijs om op die manier meer geldstromen vanuit het buitenland te creëren. Maduro was echter al eerder in het nieuws toen hij drugs gerelateerde transacties deed via de blockchain en deze probeerde te verbergen. Het Amerikaanse ministerie van justitie liet dit eerder dit jaar weten. Of er ook petro tokens zijn gebruikt is niet bekend.
Ramirez wordt momenteel gezocht omdat hij verdacht wordt van corruptie en mogelijk betrokken is bij de drugs transacties via de blockchain.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie