Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) mining in Venezuela gelegaliseerd, maar alleen onder deze voorwaarde

Nieuwswebsite CriptoNoticias plaatste recentelijk een bericht over de legalisering van crypto mining in venezuela. Het nieuws werd maandag geplaatst in het staatsblad van het land en is officieel goedgekeurd door Joselit Ramirez, hoofd van Nationale Toezichthouders Cryptocurrencies en Gerelateerde Activiteiten (SUNACRIP).

In het bericht wordt beschreven dat alle nieuwe bedrijven die cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) willen minen een registratie moeten indienen bij de overheid. In de registratie worden de doelen en intenties vastgesteld van de ondernemer. Deze gegevens blijven daarna 10 jaar bewaard.

- Advertentie -

De producenten van mining apparatuur moeten ook een licentie aanvragen bij de overheid. De productie en import wordt vervolgens gereguleerd en gecontroleerd door de autoriteiten van het land.

Het opmerkelijke aan het verhaal is de lokale mining pool waar alle mining activiteiten op plaats moeten vinden. Als er buiten de pool van de overheid geopereerd wordt loop je de kans een flinke boete te krijgen.

Dergelijke maatregelen geven de overheid macht om belastingen op te kunnen leggen of gelden vast te houden alvorens er een uitbetaling plaatsvindt. De economie van het land gaat al tijden slecht door corruptie en wanbeleid. De sancties die de Amerikaanse overheid heeft opgelegd zijn ook slecht geweest voor de economie van het land.

De president van Venezuela heeft een token gelanceerd, de petro, die zogezegd gekoppeld zou zijn aan de olieprijs om op die manier meer geldstromen vanuit het buitenland te creëren. Maduro was echter al eerder in het nieuws toen hij drugs gerelateerde transacties deed via de blockchain en deze probeerde te verbergen. Het Amerikaanse ministerie van justitie liet dit eerder dit jaar weten. Of er ook petro tokens zijn gebruikt is niet bekend.

Ramirez wordt momenteel gezocht omdat hij verdacht wordt van corruptie en mogelijk betrokken is bij de drugs transacties via de blockchain.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.374,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.412,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.433,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.458,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.581,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.374,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.412,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.433,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.458,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.581,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...