Home Nieuws Altcoin nieuws Venezuela ondersteunt waarde van petro met 30 miljoen vaten olie in plaats...

Venezuela ondersteunt waarde van petro met 30 miljoen vaten olie in plaats van de voorgenomen 5 miljard

Venezuela zal de waarde van zijn nationale cryptocurrency, de petro, garanderen middels 30 miljoen vaten ruwe olie. Dit is een stuk minder dan de voorgenomen 5 miljard vaten. Dit maakte Nicolas Maduro, de president van het land, bekend volgens berichtgeving van Reuters.

Het Zuid Amerikaanse land zit al langere tijd in een flinke crisis. Zo is de waarde van de Venezolaanse bolivar flink afgenomen. Maduro probeert de gevolgen van de crisis te verzachten door onder andere een nationale cryptocurrency uit te geven die wordt gesteund door oliereserves.

- Advertentie -

Voor de lancering van de cryptocurrency was het land voornemens om de cryptocurrency met 5 miljard vaten olie te ondersteunen. Nu heeft Maduro tijdens een televisie-uitzending laten weten dat dit er slechts 30 miljoen zullen zijn. Bij de eerdergenoemde 5 miljard vaten werden eerder al vraagtekens gezet.

Zo zou er volgens Reuters geen infrastructuur aanwezig zijn om die 5 miljard vaten olie op te pompen en te verkopen. Venezuela heeft op dit moment volgens onderzoeksbedrijf Kpler ongeveer 39 miljoen vaten olie in zijn reserves.

De petro is sinds oktober 2018 verkrijgbaar. Toen maakte het ministerie van financiën bekend dat de petro gekocht kan worden met fiat en crypto.

De adoptie van de petro lijkt flink geforceerd te worden. Zo beval Maduro de banken in Venezuela om de cryptocurrency te adopteren.

Ondertussen wil de staatsoliemaatschappij van het land, Petroleos de Venezuela SA, zijn schulden bij partijen wereldwijd gaan afbetalen middels bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Vanwege sancties kan het bedrijf zijn schulden niet afbetalen aangezien internationale banken niet wil helpen met het voldoen van deze transacties.

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.161,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.226,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.228,03 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.238,95 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.