Venezuela ondersteunt waarde van petro met 30 miljoen vaten olie in plaats van de voorgenomen 5 miljard

Venezuela zal de waarde van zijn nationale cryptocurrency, de petro, garanderen middels 30 miljoen vaten ruwe olie. Dit is een stuk minder dan de voorgenomen 5 miljard vaten. Dit maakte Nicolas Maduro, de president van het land, bekend volgens berichtgeving van Reuters.

Het Zuid Amerikaanse land zit al langere tijd in een flinke crisis. Zo is de waarde van de Venezolaanse bolivar flink afgenomen. Maduro probeert de gevolgen van de crisis te verzachten door onder andere een nationale cryptocurrency uit te geven die wordt gesteund door oliereserves.

Voor de lancering van de cryptocurrency was het land voornemens om de cryptocurrency met 5 miljard vaten olie te ondersteunen. Nu heeft Maduro tijdens een televisie-uitzending laten weten dat dit er slechts 30 miljoen zullen zijn. Bij de eerdergenoemde 5 miljard vaten werden eerder al vraagtekens gezet.

Zo zou er volgens Reuters geen infrastructuur aanwezig zijn om die 5 miljard vaten olie op te pompen en te verkopen. Venezuela heeft op dit moment volgens onderzoeksbedrijf Kpler ongeveer 39 miljoen vaten olie in zijn reserves.

De petro is sinds oktober 2018 verkrijgbaar. Toen maakte het ministerie van financiën bekend dat de petro gekocht kan worden met fiat en crypto.

De adoptie van de petro lijkt flink geforceerd te worden. Zo beval Maduro de banken in Venezuela om de cryptocurrency te adopteren.

Ondertussen wil de staatsoliemaatschappij van het land, Petroleos de Venezuela SA, zijn schulden bij partijen wereldwijd gaan afbetalen middels bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Vanwege sancties kan het bedrijf zijn schulden niet afbetalen aangezien internationale banken niet wil helpen met het voldoen van deze transacties.

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.333,40 Kopen
1
Bitvavo
€25.867,50 Kopen
2
Litebit
€26.159,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
€26.190,70 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt door support, wat nu? Deze top 10 altcoin kan weer als enige stijgen!

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen uren weer flink terug gezakt. Bitcoin zakte zojuist namelijk door een support en lijkt nu te versnellen...

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...