Rico Engelbarts
31/08/2018 10:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2018 10:22

Venezolaanse president Maduro beveelt banken cryptocurrency Petro te adopteren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
venezolaanse_prseident_maduro_beveelt_banken_om_cryptocurrency_petro_te_adopteren

Nicolas Maduro, president van Venezuela, heeft alle banken in het land bevolen om de cryptocurrency Petro aan te nemen als een officiële rekeneenheid.
Volgens de Sudeban, de Venezolaanse bancaire regelgever, moeten alle financiële instellingen ervoor zorgen dat alle financiële informatie nu ook de Petro vermeldt naast de bolivar, de fiat-valuta van Venezuela.


President Maduro probeert de extreem slechte economische toestanden in Venezuela te verzachten. Het land kampt al meer dan vijf jaar met een recessie. Intussen zijn er naar schatting meer dan 2 miljoen mensen het land ontvlucht en is de nationale munt, de bolivar, met 95% gedevalueerd. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de jaarlijkse inflatie de een miljoen procent bereiken tegen het einde van dit jaar.
Vorige week meldde Crypto Insiders nog dat president Maduro een nieuwe munt heeft ingevoerd: de Bolivar Soberano, oftewel de soevereine bolivar. Deze munt is gekoppeld aan de Petromoneda, of Petro; een omstreden cryptocurrency die wordt gesteund door de olie- en mineraal-reserves van het land. De centrale bank van Venezuela heeft een Android-app aangekondigd waarmee Venezolanen hun bolivar in Petro kunnen omzetten.
Toch lijken Venezolanen een andere digitale munt te kiezen. Een aantal dagen geleden verscheen het nieuws dat de waarde van de cryptocurrency Dash met 20% gestegen is nadat veel Venezolanen in deze cryptocurrency hadden geïnvesteerd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie