Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Venezolaanse president Maduro beveelt banken cryptocurrency Petro te adopteren

Nicolas Maduro, president van Venezuela, heeft alle banken in het land bevolen om de cryptocurrency Petro aan te nemen als een officiële rekeneenheid.

Volgens de Sudeban, de Venezolaanse bancaire regelgever, moeten alle financiële instellingen ervoor zorgen dat alle financiële informatie nu ook de Petro vermeldt naast de bolivar, de fiat-valuta van Venezuela.

- Advertentie -

President Maduro probeert de extreem slechte economische toestanden in Venezuela te verzachten. Het land kampt al meer dan vijf jaar met een recessie. Intussen zijn er naar schatting meer dan 2 miljoen mensen het land ontvlucht en is de nationale munt, de bolivar, met 95% gedevalueerd. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de jaarlijkse inflatie de een miljoen procent bereiken tegen het einde van dit jaar.

Vorige week meldde Crypto Insiders nog dat president Maduro een nieuwe munt heeft ingevoerd: de Bolivar Soberano, oftewel de soevereine bolivar. Deze munt is gekoppeld aan de Petromoneda, of Petro; een omstreden cryptocurrency die wordt gesteund door de olie- en mineraal-reserves van het land. De centrale bank van Venezuela heeft een Android-app aangekondigd waarmee Venezolanen hun bolivar in Petro kunnen omzetten.

Toch lijken Venezolanen een andere digitale munt te kiezen. Een aantal dagen geleden verscheen het nieuws dat de waarde van de cryptocurrency Dash met 20% gestegen is nadat veel Venezolanen in deze cryptocurrency hadden geïnvesteerd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.052,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.128,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.132,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.192,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.192,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.052,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.128,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.132,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Een nieuwe hype?!

Van bijna $15 naar $0,62 in iets meer dan een uur! Een ware farming hype bubbel die op het hoogtepunt knapte. Dit is wat...