Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Venezolaanse cryptocurrency Petro eindelijk verkrijgbaar

De Petro, of Petromoneda (PTR), de officiële cryptocurrency van Venezuela, kan vanaf nu gekocht worden met fiat of crypto, zo meldt het Venezolaanse Ministerie van Financiën op 29 oktober op Twitter.

- Advertentie -

De Petro kan gekocht worden via de officiële website van de cryptocurrency of via een van de zes cryptocurrency-exchanges die zijn goedgekeurd door de regering:

  • Afx Trade
  • Bancar
  • Cryptia
  • Criptolago
  • Amberes Coin
  • Cave Blockchain

Men kan de Petro aanschaffen in ruil voor de Chinese yuan, de euro of de Amerikaanse dollar. Volgens het officiële Twitter kanaal kan de Petro ook gekocht worden met Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) en Dash (DASH). De National Cryptocurrency Association geeft echter aan dat de Petro alleen gekocht kan worden met Bitcoin en Litecoin.

De Petro is ontwikkeld door de Venezolaanse regering en wordt gesteund door de olie- en mineraalreserves van het land. De gloednieuwe cryptocurrency is bedoeld als aanvulling op de snel dalende Venezolaanse bolivar en om Amerikaanse sancties te omzeilen. President Maduro introduceerde de nieuwe munt, de “soevereine bolivar”, nadat de bolivar met 95% devalueerde door de hyperinflatie in het land en heeft deze gekoppeld aan de Petro.

De Petro is niet zonder controverse. Experts zijn sceptisch over de cryptocurrency, onder andere omdat er geen transparantie is. Volgens Maduro zou de initial coin offering (ICO) van de Petro meer dan $5 miljard hebben opgehaald. De opbrengst zou de Petro de meest succesvolle ICO ooit maken. Echter is het momenteel niet mogelijk om deze cijfers te verifiëren.

Ondertussen lijkt de Venezolaanse bevolking voornamelijk voor Bitcoin en DASH te kiezen. Beide cryptocurrencies hebben een relatief hoog adoptie gehalte in het land.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.190,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.060,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.132,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.135,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.190,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.060,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.132,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.135,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Een nieuwe hype?!

Van bijna $15 naar $0,62 in iets meer dan een uur! Een ware farming hype bubbel die op het hoogtepunt knapte. Dit is wat...