Rico Engelbarts
31/10/2018 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2018 15:00

Venezolaanse cryptocurrency Petro eindelijk verkrijgbaar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
venezolaanse_cryptocurrency_petro_eindelijk_verkrijgbaar

De Petro, of Petromoneda (PTR), de officiële cryptocurrency van Venezuela, kan vanaf nu gekocht worden met fiat of crypto, zo meldt het Venezolaanse Ministerie van Financiën op 29 oktober op Twitter.
https://twitter.com/ViceEconomia/status/1056930786379739137
De Petro kan gekocht worden via de officiële website van de cryptocurrency of via een van de zes cryptocurrency-exchanges die zijn goedgekeurd door de regering:

  • Afx Trade
  • Bancar
  • Cryptia
  • Criptolago
  • Amberes Coin
  • Cave Blockchain

Men kan de Petro aanschaffen in ruil voor de Chinese yuan, de euro of de Amerikaanse dollar. Volgens het officiële Twitter kanaal kan de Petro ook gekocht worden met Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) en Dash (DASH). De National Cryptocurrency Association geeft echter aan dat de Petro alleen gekocht kan worden met Bitcoin en Litecoin.
De Petro is ontwikkeld door de Venezolaanse regering en wordt gesteund door de olie- en mineraalreserves van het land. De gloednieuwe cryptocurrency is bedoeld als aanvulling op de snel dalende Venezolaanse bolivar en om Amerikaanse sancties te omzeilen. President Maduro introduceerde de nieuwe munt, de “soevereine bolivar”, nadat de bolivar met 95% devalueerde door de hyperinflatie in het land en heeft deze gekoppeld aan de Petro.
De Petro is niet zonder controverse. Experts zijn sceptisch over de cryptocurrency, onder andere omdat er geen transparantie is. Volgens Maduro zou de initial coin offering (ICO) van de Petro meer dan $5 miljard hebben opgehaald. De opbrengst zou de Petro de meest succesvolle ICO ooit maken. Echter is het momenteel niet mogelijk om deze cijfers te verifiëren.
Ondertussen lijkt de Venezolaanse bevolking voornamelijk voor Bitcoin en DASH te kiezen. Beide cryptocurrencies hebben een relatief hoog adoptie gehalte in het land.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie