Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) mining mogelijk verboden in mining epicentrum Sichuan, China na kennisgeving lokale overheid

De lokale autoriteiten in de Chinese provincie Sichuan hebben een kennisgeving gepubliceerd waarin staat dat het crypto-mining mogelijk wil gaan verbieden. Een duidelijke aanleiding voor de kennisgeving lijkt er niet te zijn.

De financiële administratie van #Sichuan van #China heeft een bericht gestuurd naar haar ondergeschikte kantoren waarin ze worden bevolen “mining-entiteiten te begeleiden om hun mining-activiteiten op een ordelijke manier te beëindigen”. De provincie is goed voor ongeveer 9,66% van de wereldwijde #mining power.

- Advertentie -

In het document valt onder andere het volgende te lezen:

Waterkrachtcentrales in onze provincie zullen de investering in ‘mining-activiteiten’ in virtuele valuta onmiddellijk stopzetten en geen nieuwe ‘mining-projecten’ in virtuele valuta toevoegen. […] Anders zal ons bureau de plaatselijke volksregering aanbevelen om illegale mining-projecten te onderzoeken en te verbieden, of boetes of een bevel tot staking op te leggen en andere administratieve maatregelen te gelasten totdat het wordt overgedragen aan de volksrechtbank voor verplichte handhaving,

Of de provincie crypto-mining daadwerkelijk gaat verbieden is nog maar de vraag. Mocht dit gebeuren dan zou dit wellicht een klap voor het Bitcoin (BTC)-netwerk kunnen betekenen. De miners in de provincie zijn namelijk goed voor 10 procent van de totale bitcoin hash rate.

Anonieme bronnen meldden aan nieuwswebsite The Block dat de autoriteiten waarschijnlijk geen verbod op zullen gaan leggen. Echter zullen mining farms waarschijnlijk geen subsidie meer ontvangen voor goedkope elektriciteit.

De verwachting is dat de hash rate vanuit de Chinese provincie, en andere delen van het land, de komende periode zal toenemen. Het regenseizoen zorgt er namelijk voor dat waterkrachtcentrales meer elektriciteit kunnen gaan opwekken waardoor de elektriciteitsprijzen zullen dalen. Het mogelijke verbod zou daardoor op een pijnlijk moment worden opgelegd.

Onlangs werd bekend dat hackers Europese supercomputers hacken om crypto te minen. De computers, enorme hash rates kunnen genereren, werden onder andere gebruikt om monero (XRM) te minen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.960,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.021,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.036,50 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.097,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.097,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.960,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.021,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.036,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De keiharde waarheid voor (startende) investeerders!

Wat is de grootste overeenkomst tussen eind 2017-begin 2018 en medio 2020? Precies, het grote aantal "nieuwe" investeerders op de markt. Deze keer niet...