Roy van Krieken Roy van Krieken
21/01/2022 13:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2022 13:29

Bitcoin koers keldert, maar hash-rate en difficulty bereiken hoogtepunten

icon-mining
Mining
Bitcoin koers keldert, maar hash-rate en difficulty bereiken hoogtepunten

Foto: Bk87/Shutterstock

Bitcoin (BTC) was afgelopen nacht niet in staat om stand te houden en kelderde opnieuw behoorlijk. De paniek in de markt is groot en het sentiment onder crypto investeerders is ronduit slecht te noemen. Echter, fundamenteel ziet het er allemaal nog niet zo slecht uit voor de grootste cryptocurrency. Zo is onlangs de hash-rate, ofwel rekenkracht, van het netwerk tot nieuwe hoogtes gestegen en ook de mining difficulty staat op een all-time high.

Bitcoin miners vinden toevlucht in AI na halvering inkomsten
  • icon-mining
    Mining

Bitcoin fundamentals

De hash-rate is onlangs gestegen naar een nieuwe all-time high. Dat betekent dat de rekenkracht nog nooit zo hoog is geweest als op dit moment. Eigenlijk is dit een vrij positief signaal, ondanks de huidige koers van bitcoin. In het verleden werd namelijk vaak gedacht dat de prijs van bitcoin de hash-rate volgt, al lijkt hier vooralsnog geen sprake van aangezien de koers keldert terwijl de hash-rate stijgt. Ook zorgt een grote rekenkracht voor stabiliteit en veiligheid van het netwerk.

Doordat de hash-rate torenhoog staat is ook de mining difficulty naar een nieuw record gestegen. De Bitcoin blockchain past elke 2.016 blocks de moeilijkheidsgraad van het mining proces automatisch aan. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat ten alle tijden transacties ongeveer elke 10 minuten worden verwerkt. Indien de hash-rate van het netwerk stijgt, wordt de difficulty dus omhoog geschaald en andersom.

Voorzichtig optimisme?

Het feit dat zowel de hash-rate als de mining difficulty torenhoog staan op het moment kan gezien worden als een erg positief signaal. Het laat namelijk zien dat bitcoin miners nog altijd het volste vertrouwen hebben in bitcoin.

Het stijgen van de difficulty zorgt er feitelijk voor dat miners minder winst draaien, het wordt tenslotte moeilijker om de wiskundige puzzels op te lossen. Desalniettemin laat de gigantische rekenkracht zien dat miners zich hierdoor niet laten afschrikken, integendeel, activiteit van miners is hoger dan ooit tevoren.

Miners zijn klaarblijkelijk op de lange termijn nog altijd optimistisch over hun mogelijke winsten die behaald kunnen worden met het minen, ondanks de huidige staat van de bitcoin koers.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie