Shane Kuijpers
18/03/2022 08:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2022 08:15

Bitcoin minen met zonnepanelen, deze miner laat zien dat het kan!

icon-mining
Mining
Bitcoin minen met zonnepanelen, deze miner laat zien dat het kan!

Foto: Diyana Dimitrova/Shutterstock

Cryptocurrencies worden al een tijd lang steeds populairder en bitcoin (BTC) adoptie vindt op steeds grotere schaal plaats. Met deze stijgende populariteit is ook crypto mining behoorlijk toegenomen. Dat laatste gaat soms gepaard met flink wat creativiteit. 

Zo is er een bitcoin miner die een autonoom zonnepark heeft geïnstalleerd. De resultaten van zijn bevindingen heeft hij nu gedeeld. Peter Egyed, die ook wel bekend staat als AZ Hodl, wilde aantonen hoe efficiënt zonne-energie kan zijn. Egyed wilde bovendien demonstreren dat de voordelen vele maten groter zijn dan traditionele energienetwerken, zeker als het op bitcoin mining aankomt. Egyed laat zien dat een bitcoin mining set up een stuk goedkoper kan en gewoon vanuit huis kan draaien. Hoe hij het precies heeft aangepakt is terug te lezen op zijn website.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De bitcoin mining kosten van Peter Egyed

De bitcoin mining kosten van Peter Egyed kwamen op het volgende neer. De elektriciteitsprijzen van Egyed waren $0,08 kWh tussen 15.00 en 20.00 uur op doordeweekse dagen. Op alle andere tijden was dit $0,05 kWh. Hij zocht naar alternatieve manieren om bitcoin te minen op de goedkopere tijden om zijn kosten te drukken. Ook wilde Peter zorgen voor een betere balans tussen vraag naar en het daadwerkelijk verkopen. Het project lijkt enigszins succesvol, zo laat Egyed weten:

“Ik heb de afgelopen 7 dagen 426k sats (0.00426048 bitcoin of ongeveer €150) verdiend, terwijl ik 62 kWh extra per dag gebruikte.”

Advertentie

Bitcoin mining difficulty daalt 

Eerder deze maand verscheen bitcoin mining ook al in het nieuws. Toen was te lezen hoe de bitcoin mining difficulty voor het eerst sinds maanden gedaald was. De difficulty rate wordt regelmatig aangepast. Om precies te zijn gebeurt dit per iedere 2.016 blocks in de blockchain van Bitcoin, wat ongeveer neerkomt op elke twee weken. Deze zogenoemde difficulty rate wordt automatisch aangepast. De difficulty, ofwel moeilijkheidsgraad, is nu dus voor het eerst in maanden weer gedaald. 

Ook de hash rate, rekenkracht in het Nederlands, daalde voor het eerst sinds november. Dat is niet vreemd, aangezien de bitcoin hash rate en difficulty onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Mining nieuws

Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
SEC krijgt opnieuw forse klap van rechtbank: goed voor crypto?
SEC krijgt opnieuw forse klap van rechtbank: goed voor crypto?
Bitcoin miners investeren in AI, hopen op miljardenomzet
Bitcoin miners investeren in AI, hopen op miljardenomzet
Advertentie