Ivo Melchers Ivo Melchers
14/02/2023 14:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2023 14:29

Bitcoin miner Iris Energy verdrievoudigt hashrate: 44.000 nieuwe miners

icon-mining
Mining

Het in Australië gevestigde bitcoin miningbedrijf iris Energy heeft net als alle andere bitcoin miners een zwaar jaar achter de rug. Eind 2022 dreigde de publieke bitcoin miner zelfs bijna failliet te gaan. Iris Energy is één van de tien beurgsgenoteerde bitcoin miners en staat geregistreerd aan de Amerikaanse NASDAQ. De flink verhoogde hashrate en de dalende bitcoin koers zorgden met name voor de problemen. Ook speelde de hoge energiekosten een rol bij de financiële problemen van Iris Energy.

Inmiddels heeft Iris Energy onthuld dat het zijn miningcapaciteit bijna zal verdrievoudigen met de toevoeging van duizenden mininginstallaties.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
  • icon-mining
    Mining

Uitbreiding bitcoin miner

Op 13 februari maakte het beursgenoteerde bedrijf de aankoop van 44.000 nieuwe miners bekend. Deze machines leveren tezamen een hashrate van 4,4 exahashes per seconde (EH/s). Hiermee stijgt de hashrate van Iris Energy van 2,0 EH/s naar 5,5 EH/s.

Daniel Roberts, medeoprichter en mede-CEO van iris Energy zei dat de aankoop een ‘’belangrijke mijlpaal’’ is voor het bedrijf. Verder voegt hij toe dat het een ‘’uitdagende periode is geweest voor zowel de industrie als de markten in het algemeen’’.

Iris heeft aangegeven dat de nieuwe miners in bestaande datacentra van het bedrijf zullen worden geïnstalleerd, maar vermeldde niet op welke locaties. Het bedrijf exploiteert drie faciliteiten op verschillende locaties in British Columbia, Canada en één in Texas in de Verenigde Staten. Voor de aankoop heeft Iris Energy $67 miljoen aan resterende vooruitbetalingen aan Bitmain gebruikt, zonder dat ze daar extra cash voor neer hoefden te leggen.

Advertentie

Mooiere tijden in het verschiet voor Iris Energy?

Met deze aankoop lijkt Iris Energy duidelijk de focus te willen leggen op de toekomst. Zoals eerder vernoemd stond het er een paar maanden geleden heel anders voor. In november moest het nog miners uitzetten die fungeerden als onderpand voor een lening van $107,8 miljoen. Deze machines produceerden ‘’onvoldoende cashflow om hun respectieve schuldfinancieringsverplichtingen na te komen’’.

De lastige marktomstandigheden dwongen veel beursgenoteerde miners dan ook om vrijwel alle bitcoin (BTC) die ze in 2022 hadden geproduceerd te verkopen. Gegevens van blockchain-onderzoeksbureau Messari laat zien dat Iris Energy ongeveer 100% van de bijna 2.500 BTC die het dat jaar heeft geproduceerd, heeft verkocht.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie