Simon Bosch Simon Bosch
13/10/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2022 18:05

Bitcoin miner reserves bereiken laagste punt in 12 jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miner reserves bereiken laagste punt in 12 jaar

Foto: GreenBelka/Shutterstock

Bitcoin miners racen tegen de tijd in. De energiekosten stijgen, de prijs van bitcoin daalt, en ondertussen stijgt ook de mining difficulty hard. Daardoor zijn hun eigen BTC-holdings nu bijna nooit in de geschiedenis van de coin zo laag geweest.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Miners hebben veel minder bitcoins

Dat schrijft blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock, volgens Decrypt. Volgens de analist hebben bitcoin miners slechts 1,91 miljoen BTC in hun wallets, dat is sinds februari 2010 niet zo weinig meer geweest. 2010 was slechts een jaar nadat Satoshi Nakamoto het Bitcoin-netwerk onthulde.

IntoTheBlock zou op dit getal zijn gekomen met behulp van Artificial Intelligence, waarmee bekende wallet-adressen van miners in de gaten gehouden en transactiestromen mee berekend worden.

Vorig jaar braken miners voor het eerst de grens van 2 miljoen BTC in het licht van het Chinese verbod op mining. Veel miners moesten hierdoor wel een deel verkopen, bijvoorbeeld om verhuizingen te bekostigen. Kennelijk hebben de zware omstandigheden van de afgelopen maanden ook niet geholpen. Het zal betekenen dat veel miners steeds dichter in de buurt komen van faillissement. Ze zullen namelijk steeds meer verkopen dan dat ze verdienen.

Advertentie

BTC-miners hebben het zwaar

Onlangs werd bekend dat de mining difficulty een nieuw record heeft bereikt, ondanks de hard gedaalde BTC-prijzen en de hoge energiekosten. Dat duidt op stevige concurrentie.

Sommige BTC-miners is het al te veel geworden. Zo heeft Compute North, één van de grootste cloud-miningproviders, al faillissement aangevraagd. Ook ASIC-hardwarefabrikant Bitmain past zich al aan door de prijzen van zijn hardware te verlagen.

Bij Ethereum (ETH) ziet de situatie er vergelijkbaar uit. Dit netwerk heeft weliswaar geen actieve miners meer, maar de voormalige miners hebben nog steeds een grote hoeveelheid ETH-tokens. In plaats van dat ze hier een rendement op vangen met staking lijken ze langzaam aan het verkopen te zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie