Simon Bosch Simon Bosch
24/09/2022 07:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2022 07:22

Ethereum miners zitten op enorme berg ETH en gaan verkopen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum weer inflatoir omdat netwerkgebruik inzakt

Foto: NESSDesign/Shutterstock

Een week geleden is de Ethereum blockchain overgestapt van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). Ethereum-fans zaten inmiddels al een paar jaar te wachten op deze upgrade met de codenaam ‘the merge’, maar dat lijkt juist het probleem te zijn. Het was té duidelijk dat de upgrade onderweg was, en nu zitten miners met enorme hoeveelheden ETH-tokens. Sommige informatie suggereert dat ze op het punt staan om te verkopen.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ETH-miners verkopen

Dat schrijft Bankless in een rapport aan abonnees. Na de upgrade zijn miners volledig overbodig geworden, maar ze zitten wel op enorme bedragen aan ether. Sommige miners zullen ervoor kiezen om hun inventaris en andere bedrijfsactiva te verkopen – ETH-tokens zullen daar geen uitzondering onder zijn.

Miners die hun ETH dumpen is iets waar we de komende maanden doorheen moeten voordat we doorgaan met de ‘up-only-modus’, maar het gaat gegarandeerd gebeuren,” verklaart Lucas Campbell in het artikel. Lucas Outumuro van IntoTheBlock verklaart iets vergelijkbaars. Miners verhuizen nu naar andere blockchains waar ze hun mining-werkzaamheden gewoon verder kunnen zetten, terwijl ze hun ETH-holdings verkopen.

On-chain data van onder andere OKLink bevestigt dit. Miners hebben in nog geen maand tijd al zo’n 19.000 ETH verkocht. Op het moment van schrijven is er zo’n 245.000 ETH over, terwijl de balans bij miners weer langzaam toeneemt. Dit zou je kunnen toeschrijven aan eventuele miners die terugkeren als stakers, maar daar is geen hard bewijs voor.

Advertentie

Ethereum niet populair meer voor miners

Volgens Outumuro zou een airdrop voor miners ook een oorzaak kunnen zijn voor de exchange-inflows. Na de merge kwamen miners met een fork op de proppen die het Proof-of-Work-aspect van Ethereum zou behouden, een stap die volgens sommige miners onvermijdelijk was.

Helaas blijkt deze fork minder succesvol dan sommigen hoopten, en één ETH-miner verklaarde zelfs dat 90% van de miners failliet zou gaan. Ethereum is voor miners dus niet al te populair meer. Dogecoin is nu zelfs de op één na grootste PoW-coin, na Bitcoin (BTC).

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie