Ivo Melchers Ivo Melchers
08/11/2022 09:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 09:15

Bitcoin mining-gigant Hive heeft geen last van bearmarkt

icon-mining
Mining

Het Canadese bitcoin mining-bedrijf Hive Blockchain (HIVE) gaat tegen de huidige trend van BTC-miners in. Er zijn maar weinig bedrijven in de cryptocurrencies sector die in de huidige berenmarkt zo hard worden getroffen als bitcoin (BTC) miners. De koers van bitcoin is flink gedaald, terwijl de energiekosten de pan uit rijzen. Ook kon je laatst in het bitcoin nieuws lezen dat de mining difficulty naar een nieuw record was gestegen van 36,84T.

Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving
  • icon-mining
    Mining

Mining difficulty

Ongeveer elke twee weken wordt de moeilijkheidsgraad automatisch aangepast aan de hash rate, ofwel de rekenkracht van het netwerk. Wanneer de concurrentie toeneemt en de hash rate stijgt, gaat de moeilijkheidsgraad automatisch omhoog om te garanderen dat het Bitcoin netwerk er gemiddeld tien minuten over blijft doen om nieuwe blocks aan de blockchain toe te voegen.

Al sinds augustus is de mining difficulty bijna elke keer gestegen. Alleen eind september was er een kleine daling in de moeilijkheidsgraad. Hiermee wordt het, ondanks de slechte marktomstandigheden, steeds moeilijker om een nieuw transactieblok aan de blockchain toe te voegen en daarmee BTC als beloning te ontvangen. Het gevolg hiervan is dat de winstmarges van miners steeds kleiner wordt. Het positieve wat mensen vaak vergeten is dat het Bitcoin netwerk, door de stijgende moeilijkheidsgraad, nog nooit zo veilig is geweest.

Advertentie

Hive Blockchain

Volgens een productierapport van Hive heeft het op dit moment 3.311 BTC ter waarde van $68,8 miljoen in bezit. Het rapport onthulde ook dat Hive geen betalingen voor schuldaflossing heeft m.b.t zijn digitale activa of mining hardware, ondanks de oplopende druk van de huidige marktomstandigheden.

Het Canadese mining-bedrijf heeft in de maand oktober een totaal van 307 BTC gemined met een gemiddelde van 115 BTC per exahash.

Frank Holmes, uitvoerend voorzitter van Hive, zegt het volgende in een statement:

‘’We zijn erg blij dat we meer dan 300 bitcoin per maand kunnen produceren, wat ongeveer 1% van het wereldwijde netwerk is, zelfs wanneer de netwerkproblemen ongekend hoog zijn. Wij hebben al onze Ethereum (ETH)-holdings verkocht. In oktober produceerden we een gemiddelde van 9,9 BTC per dag.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie