Thom Derks Thom Derks
27/11/2022 20:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2022 20:32

Bitcoin mining verbod New York: Burgemeester wil oplossing

icon-mining
Mining
Bitcoin mining verbod New York: Burgemeester wil oplossing

Foto: Emily Neville Fisher/Shutterstock

De burgemeester van het Amerikaanse New York, Eric Adams, profileert zich als een voorstander van crypto. Om die positieve gevoelens jegens crypto in de praktijk te brengen, wil Adams van New York een crypto-hub maken. Een klein probleem voor Adams is dat New York recent een verbod op bitcoin mining uitvaardigde.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
  • icon-mining
    Mining

Het beruchte bitcoin mining-verbod

Burgemeester Adams laat aan The NY Daily News weten dat hij zich niet uit het veld laat slaan door het verbod op bitcoin mining. “Ik ga met de wetgevers aan de slag om een goede middenweg te vinden en ik ben ervan overtuigd dat we daarin zullen slagen”, aldus een optimistische Adams.

https://twitter.com/annakelles/status/1595214167073607680?t=flDiCXF95gun2Ve6nGJLKw&s=19

De komende twee jaar is het in ieder geval verboden in New York om bitcoin te minen met fossiele brandstoffen. Daarmee is bitcoin mining dus niet volledig verboden in de staat. Het is nog wel mogelijk om met duurzame energie aan de slag te gaan.

In juni probeerde Adams nog een poging te willen doen om de gouverneur ervan te overtuigen om zijn veto tegen het wetsvoorstel uit te spreken. Dat is niet gelukt, maar Adams geeft hierdoor zijn strijd om van New York een crypto-vriendelijke staat te maken niet op.

Advertentie

Amerika grote speler in BTC mining-industrie

Ergens is het vreemd dat men in New York voor dit verbod koos, gezien de Verenigde Staten een gigantische speler is op het gebied van bitcoin mining. Ongeveer 37,8 procent van de totale hashrate van het netwerk bevindt zich momenteel in de Verenigde Staten.

“We moeten een warme plek zijn voor alle vormen van technologie. Crypto is daar een onderdeel van. De vraag is hoe we slimme keuzes kunnen maken om van New York en de Verenigde Staten een leider te maken op het gebied van deze nieuwe technologie”, zo sprak Adams verder.

Na zijn verkiezing als burgemeester liet Adams op Twitter al weten dat hij zijn eerste drie loonstroken in bitcoin zou laten uitbetalen. Daarnaast sprak hij de intentie uit om New York het centrum van de crypto-wereld te maken. Om dat voor elkaar te krijgen moet hij er eerst voor zorgen dat het mining-verbod van tafel gaat.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie