Wessel Kersting Wessel Kersting
24/01/2022 19:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2022 19:33

Burgemeester New York kreeg bitcoin salaris net voor crash, maar geen spijt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Burgemeester New York kreeg bitcoin salaris net voor crash, maar geen spijt

Foto: lev radin / Shutterstock.com

Bitcoin (BTC) is voor Eric Adams, de crypto enthousiasteling en 110e burgemeester van New York City, erg belangrijk. Hij heeft onlangs aangegeven zijn salaris in BTC te willen ontvangen en kreeg zijn eerste loonstrookje in BTC op vrijdag. Dit was echter net de dag dat de koers van bitcoin als een baksteen naar beneden viel. Hij werd hier in een interview naar gevraagd, maar gaf aan dat het hem niks uitmaakte.

Crypto-revolutie in winkels – Expert ziet miljard gebruikers in 2026
Crypto-revolutie in winkels - Expert ziet miljard gebruikers in 2026

Bitcoin Crash

De koers van bitcoin is zoals eerder aangegeven erg hard gevallen. Vrijdag stond de koers nog op $41.000 maar viel naar een bodem van $35.000. Dit wil met andere woorden zeggen dat Adams ongeveer 15% minder loon heeft gehad dan dat hij normaal zou krijgen.

Na de harde daling stelde een interviewer van CNN hem de vraag hoeveel geld hij verloren was en of hij nu al spijt had van zijn beslissing.

Adams wist deze vraag behendig te ontwijken en begon in plaats daarvan over de Bitcoin technologie terwijl hij dit vergeleek met een investering in de S&P 500:

Het is hetzelfde als toen ik op de aandelenmarkt belegde; we zagen een drastische daling in 2018 en andere tijden. Het doel van Bitcoin is om een ​​bericht te sturen dat New York City open staat voor technologie. We willen een grote hoeveelheid nieuwe technologie zien in de stad New York en onze jonge mensen aanmoedigen om deel te nemen aan deze nieuwe opkomende markten.

Advertentie

Enthousiast over de technologie

Hij gaf aan dat hij blij is over het feit dat hij ervoor zorgt dat jonge mensen geïntroduceerd worden aan deze sector “die in het verleden de toegang tot deze nieuwe technologie is ontzegd.”

De burgemeester heeft beloofd om zijn eerste drie loonstrookjes in BTC te ontvangen, of $97.000 op jaarbasis. Om antwoord te geven op de vraag die de CNN interviewer Adams stelde denken mensen dat hij ongeveer $5.000 is verloren door de daling. Dit wil zeggen dat hij ongeveer $32.333 heeft gekregen. 

Wet- en regelgeving

Het is daarnaast belangrijk om te weten dat het geld eerst is uitgekeerd in fiat als dollars en later is omgezet naar bitcoin via de cryptocurrency exchange Coinbase. Dit is belangrijk door de United States Department Labor wet.

Hoewel dit een goede stap in de juiste richting is voelt het voor sommige wel heel dubbel. Dit komt doordat New York’s cryptocurrency wet- en regelgeving alsnog erg streng is voor Amerikaanse standaard. De cryptocurrency exchange Gemini heeft aangegeven dat de stad “misschien wel de meest uitgebreide en gedetailleerde crypto-regelgeving in de natie.” De burgemeester weet hierdoor in ieder geval wat hem te doen staat!

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie