Timo Bult Timo Bult
12/03/2024 19:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2024 17:16

Bitcoinbedrijven verdienden nog nooit zoveel in 1 dag tijd

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoinbedrijven verdienden nog nooit zoveel in 1 dag tijd

Foto: Jarretera/Shutterstock

Bitcoin miners hebben een bijzonder succesvolle dag achter de rug. De omzet uit mining heeft namelijk het vorige record verbroken. Nooit eerder zagen miners zo’n hoge omzet als gisteren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Stijgende bitcoin prijs de grootste oorzaak

De gemiddelde omzet van de afgelopen zeven dagen bereikte gisteren het niveau van $71,1 miljoen, dat blijkt uit data van The Block. Het vorige record stamt uit mei 2021. Toen zagen miners een omzet van $67,2 miljoen.

De voornaamste reden voor de gestegen omzet is de stijgende bitcoin prijs. De koers handelt op grote hoogtes en steeg het afgelopen jaar met honderden procenten in waarde. Miners ontvangen op dit moment 6,25 bitcoin per succesvol gemined transactieblok. Elke tien minuten krijgen zij de kans om dit te verdienen.

Naast deze vergoeding verdienen miners ook aan de transactiekosten die gebruikers betalen. Van de $71,1 miljoen bestaat iets minder dan $4 miljoen uit transactiekosten. Wat de bedrijven er uiteindelijk aan overhouden hangt natuurlijk af van onder andere de elektriciteitskosten die ze maken.

Dagelijkse omzet miners
De gemiddelde omzet per dag van bitcoin miners. – Bron: The Block.

Miners gaan fors minder verdienen

Miners zijn op dit moment druk bezig om hun operaties uit te bereiden. Dit komt omdat in april de vierde bitcoin halving zal plaatsvinden. Na de halving zullen de inkomsten vanuit mining gehalveerd worden.

Voor miners is het daarom nu zaak om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Onlangs bleek dat de grootste miningbedrijven hier al zeer druk mee zijn, en voor meer dan een miljard dollar aan nieuwe machines hebben besteld. Dit zorgt zo nu en dan voor bizarre situaties.

De toename van nieuwe machines die bitcoin minen is goed te zien aan de totale rekenkracht van het netwerk. De hashrate brak de afgelopen weken record na record. Dit is een indicator dat er steeds meer rekenkracht beschikbaar komt om het Bitcoin-netwerk te beveiligen.

Op het moment van schrijven bevindt de bitcoin prijs zich ook nog altijd op ongekende hoogtes. Vandaag handelde de koers even kort boven de $73.000. Lees hier de Crypto Radar van 12 maart. 


De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie