Timo Bult Timo Bult
10/03/2024 17:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2024 15:38

Bitcoin halving zorgt voor bizarre situaties bij cryptobedrijven

Bitcoin-BTC
icon-mining
Mining
Bitcoin halving zorgt voor bizarre situaties binnen de cryptobedrijven

Foto: hlopex/Shutterstock

De Bitcoin halving komt eraan en dus zijn bitcoin miners druk bezig om zich hierop voor te bereiden. Miningbedrijven geven honderden miljoenen dollars uit voor machines in de hoop de klap op hun inkomsten te minimaliseren. Dit leidt zo nu en dan tot bizarre situaties. Dat schrijft Bloomberg in een artikel.

Bitcoin halving veroorzaakt halvering inkomsten

Het minen van bitcoin is tegenwoordig een serieuze industrie waarin gigantische bedrijven met elkaar concurreren. Een miner verdient BTC zodra het succesvol een Bitcoin transactieblok minet.

Op dit moment is dat 6,25 BTC per gemined blok, en elke tien minuten hebben miners kans om een blok te minen. Kortom, elke tien minuten hebben miners kans om bijna 400.000 euro te verdienen. Daar bovenop komen nog de transactiekosten die netwerkgebruikers betalen om bitcoin te verzenden.

De inkomsten uit de blokvergoedingen zijn veruit de belangrijkste inkomstenbron. En die gaan in april, na de halving, door de helft. Grote miningbedrijven zijn daarom al lange tijd bezig om voor te sorteren op de grote impact van de halving.

Miners kopen voor meer dan een miljard aan nieuwe machines

Uit het artikel van Bloomberg blijkt dat de 13 grootste miningbedrijven sinds afgelopen maand meer dan $1 miljard aan bestellingen hebben geplaatst. De bedrijven doen er alles aan om hun arsenaal aan machines zo modern mogelijk te laten zijn, zodat zij zo efficiënt mogelijk BTC kunnen minen.

Er zijn een aantal belangrijke aspecten waarom het voor deze miners belangrijk is om zo groots in te slaan. Zodoende kunnen zij namelijk betere deals krijgen met fabrikanten. Daarnaast verbruiken ze met meer machines, meer elektriciteit. En daarmee kunnen ze betere deals maken met elektriciteitsleveranciers.

Sommige bedrijven lopen nu wel echter tegen een probleem aan. Zo zou een bedrijf waarvan de naam niet bekend is gemaakt voor $400 miljoen aan miningmachines hebben. Het enige probleem is dat het geen plek heeft om de machines ook daadwerkelijk in te zetten. Dit komt volgens Phil Harvey, CEO van miningbedrijf Sabre56, vaker voor.

Miners zijn daarnaast altijd op zoek naar regio’s waar stroom goedkoop is. Lange tijd was China het walhalla van de miners. Maar na een verbod is de industrie op andere locaties geland. Een verrassende regio waar onlangs een grote groei is waargenomen is Ethiopië. De regering hoopt hiermee een grote slag te slaan.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie