Erik Juffermans Erik Juffermans
25/01/2023 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2023 13:06

Blockstream haalt $125 miljoen op voor bitcoin mining

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Blockstream haalt $125 miljoen op voor bitcoin mining

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

De bearmarkt hakt ook in de bitcon mining industrie er flink in. De lage koers, hoge kosten en de hoge mining difficulty zijn alles behalve een ideale combinatie voor miners. Desondanks lukt het Blockstream, een van de grootste bitcoin (BTC) ontwikkelaars, om maar liefst $125 miljoen op te halen voor BTC mining in een investeringsronde. Dat kondigt het bedrijf op 25 januari aan: 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hosting diensten voor bitcoin mining

Blockstream werd in 2014 opgericht en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van de infrastructuur omtrent bitcoin. Het bedrijf wil met de $125 miljoen zijn mining faciliteiten uitbreiden. Deze uitbreiding moet onder andere de hoge vraag naar ‘mining hosting’ diensten tegemoet komen.

Hosting is een dienst waarbij miners hun hardware onder kunnen brengen bij een derde partij en deze laten draaien tegen een commissie. Op deze manier hoeven miners geen grote investeringen te doen in het opbouwen van een eigen infrastructuur. Tijdens de huidige crypto winter is de vraag naar dergelijke diensten erg populair gebleven. Gebruikers van deze diensten zijn namelijk minder kwetsbaar in gevallen van hoge volatiliteit.

Naast het doorontwikkelen van hosting functies, ligt de focus ook op het uitbreiden van duurzame mining producten. Blockstream heeft plannen om een eigen mining apparaat op de markt te brengen. Momenteel heeft het bedrijf 500 megawatt tot zijn beschikking voor het minen van bitcoin. 

Reden voor optimisme?

Ondanks de bearmarkt en de moeilijke condities waar bitcoin miners zich in bevinden, is de investeringsronde van Blockstream positief nieuws en mag er sprake zijn van voorzichtig optimisme. De voorzitter van Blockstream, Erik Svenson, deelt dit optimisme:

“Deze investeringsronde geeft ons de mogelijkheid om onze omzet op te schroeven en om door te gaan met het ontwikkelen van de toekomst van de bitcoin economie. We blijven gefocust om het minimaliseren van risico voor institutionele investeerders en mogelijkheden te bieden aan bedrijven om use cases te ontwikkelen op de Bitcoin blockchain.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie