Timo Bult Timo Bult
19/01/2022 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2022 11:04

Intel betreedt de Bitcoin-wereld met ontwikkeling nieuwe miners

icon-mining
Mining
Intel betreedt de Bitcoin-wereld met ontwikkeling nieuwe miners

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Het komt steeds vaker voor dat grote namen de crypto-wereld betreden. Natuurlijk zagen we dit al in de context van non-fungible tokens (NFT’s) en de metaverse. Recentelijk is er echter nieuws naar buiten gekomen dat de tech-gigant Intel naar Bitcoin (BTC) kijkt. Dat blijkt uit een aantal kleine details.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin miner van Intel

Het minen van bitcoins is big business. Snelle computers rekenen ingewikkelde sommen uit met als doel aan de eisen van het Bitcoin-netwerk te voldoen. Zodra ze het juiste antwoord vinden mogen zij transacties aan de blockchain toevoegen en ontvangen ze BTC als beloning. Maar aangezien enorm veel miners dit zijn gaan doen, is het steeds moeilijker geworden om het juiste antwoord te vinden.

Intel lijkt nu in te willen spelen op de groeiende bitcoin mining industrie. Uit berichtgeving van Tom’s Hardware blijkt namelijk dat het bedrijf een presentatie zal houden tijdens de ISSCC conference, een jaarlijks evenement waar grote chipfabrikanten bij elkaar komen. En Intel heeft wel een heel interessante presentatie gepland voor 23 februari: “Bonanza Mine: An Ultra-Low-Voltage Energy-Efficient Bitcoin Mining ASIC.”

Efficiëntie is de sleutel tot succes als bitcoin miner. Hoe minder stroom je verbruikt in je zoektocht naar het juiste antwoord, hoe meer winst je zal maken. Intel heeft natuurlijk bijzonder veel ervaring in het ontwikkelen van computerchips dus dit kan wel eens interessant gaan worden!

Het lijkt er daarnaast op dat Intel hier al een tijdje mee bezig is. Al in 2018 ontving de chipmaker namelijk een patent gericht op het efficiënt minen van bitcoins. Op dat moment stelde het bedrijf dat het de benodige energie voor het minen van bitcoins met 15% kan verlagen.

Opschudding in de BTC mining industrie

Lange tijd waren het slechts een handje vol fabrikanten die bitcoin miners maakten. Denk aan Bitmain, MicroBT en Canaan. Maar naast Intel is er nog meer competitie op komst. De voormalige CEO van Twitter, Jack Dorsey, wil namelijk een open-source mining-systeem gaan ontwikkelen. Zijn doel is het Bitcoin-netwerk verder te decentraliseren door het voor iedereen makkelijker te maken om bitcoins te minen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Mining nieuws

Crypto exchange aandelen worden massaal in de verkoop gezet
Bitcoin mining bedrijven renderen beter dan BTC koers, zegt JPMorgan
Advertentie