Timo Bult Timo Bult
19/01/2022 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2022 11:04

Intel betreedt de Bitcoin-wereld met ontwikkeling nieuwe miners

Nieuws
Intel betreedt de Bitcoin-wereld met ontwikkeling nieuwe miners

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Het komt steeds vaker voor dat grote namen de crypto-wereld betreden. Natuurlijk zagen we dit al in de context van non-fungible tokens (NFT’s) en de metaverse. Recentelijk is er echter nieuws naar buiten gekomen dat de tech-gigant Intel naar Bitcoin (BTC) kijkt. Dat blijkt uit een aantal kleine details.

Tether en Telegram lanceren USDT op TON: een nieuwe mijlpaal in crypto

Bitcoin miner van Intel

Het minen van bitcoins is big business. Snelle computers rekenen ingewikkelde sommen uit met als doel aan de eisen van het Bitcoin-netwerk te voldoen. Zodra ze het juiste antwoord vinden mogen zij transacties aan de blockchain toevoegen en ontvangen ze BTC als beloning. Maar aangezien enorm veel miners dit zijn gaan doen, is het steeds moeilijker geworden om het juiste antwoord te vinden.

Intel lijkt nu in te willen spelen op de groeiende bitcoin mining industrie. Uit berichtgeving van Tom’s Hardware blijkt namelijk dat het bedrijf een presentatie zal houden tijdens de ISSCC conference, een jaarlijks evenement waar grote chipfabrikanten bij elkaar komen. En Intel heeft wel een heel interessante presentatie gepland voor 23 februari: “Bonanza Mine: An Ultra-Low-Voltage Energy-Efficient Bitcoin Mining ASIC.”

Efficiëntie is de sleutel tot succes als bitcoin miner. Hoe minder stroom je verbruikt in je zoektocht naar het juiste antwoord, hoe meer winst je zal maken. Intel heeft natuurlijk bijzonder veel ervaring in het ontwikkelen van computerchips dus dit kan wel eens interessant gaan worden!

Het lijkt er daarnaast op dat Intel hier al een tijdje mee bezig is. Al in 2018 ontving de chipmaker namelijk een patent gericht op het efficiënt minen van bitcoins. Op dat moment stelde het bedrijf dat het de benodige energie voor het minen van bitcoins met 15% kan verlagen.

Opschudding in de BTC mining industrie

Lange tijd waren het slechts een handje vol fabrikanten die bitcoin miners maakten. Denk aan Bitmain, MicroBT en Canaan. Maar naast Intel is er nog meer competitie op komst. De voormalige CEO van Twitter, Jack Dorsey, wil namelijk een open-source mining-systeem gaan ontwikkelen. Zijn doel is het Bitcoin-netwerk verder te decentraliseren door het voor iedereen makkelijker te maken om bitcoins te minen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie