Roy van Krieken Roy van Krieken
09/04/2022 12:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2022 12:49

Mining-installatie in Texas draait 100% op zonne-energie door Tesla technologie

icon-mining
Mining

Blockstream en Block, onder leiding van ex-Twitter CEO Jack Dorsey, hebben de handen ineen geslagen om in de Amerikaanse staat Texas een revolutionaire nieuwe bitcoin (BTC) mining-installatie te bouwen. Deze installatie zou 100% van de energiebehoefte uit zonne-energie halen en dit wordt bewerkstelligd door de allernieuwste technieken van Elon Musk’s Tesla.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin mining

De faciliteit is ontworpen als proof-of-concept project om te leren over de haalbaarheid van het minen van bitcoin met 100% hernieuwbare energiel, dat zei de Britse cryptograaf en Blockstream CEO, Adam Back, tijdens de Bitcoin 2022 conferentie in Miami. Het initiatief van 12 miljoen dollar zal 30 Petahash bijdragen aan de wereldwijde rekenkracht, of wel hash-rate, van het Bitcoin netwerk.

De installatie wordt van stroom voorzien van een 3,8 megawatt fotovoltaïsche installatie en een 12 megawatt/uur batterij van Tesla. Opmerkelijk is dat op deze manier bekende bitcoin proponenten Dorsey en Musk indirect samen met elkaar aan de slag gaan om het Bitcoin netwerk schoner te maken.

“Mensen discussiëren graag over de verschillende factoren die met bitcoin mining te maken hebben. Wij dachten, laten we het gewoon bewijzen. Heb een open dashboard, zodat mensen mee kunnen spelen, misschien kan het andere spelers informeren om mee te doen,”

Back gaf aan dat als het project in de proeffase succesvol is, de bedrijven windenergie zullen toevoegen en het project zullen opschalen. Door wind toe te voegen aan de energiemix zouden de totale kosten dalen en zou de uitvaltijd van zonne-energie, tijdens de nacht dus, worden gecompenseerd.

“Door samen te werken aan dit full-stack, 100% door zonne-energie aangedreven bitcoin mining project met Blockstream, waarbij gebruik wordt gemaakt van zonne-energie en opslagtechnologie van Tesla, willen we de synergie van bitcoin met hernieuwbare energiebronnen verder versnellen,”

Invloed op het klimaat

Het energieverbruik van het Bitcoin netwerk is al langere tijd een heikel punt voor veel overheden en regulatoren overal ter wereld. Om die reden kiezen grote bitcoin mining bedrijven er steeds vaker voor om hun energie benodigdheden op een duurzame manier op te wekken. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie