Kevin Schijven Kevin Schijven
03/06/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2021 12:22

Norton 360 antivirussoftware laat binnenkort miljoenen gebruikers ethereum (ETH) minen

icon-mining
Mining
Norton 360 antivirussoftware laat binnenkort miljoenen gebruikers ethereum (ETH) minen

NortonLifeLock, het cybersecurity bedrijf achter de populaire Norton 360 antivirussoftware, heeft op 2 juni Norton Crypto aangekondigd. Norton Crypto is een nieuwe functionaliteit ingebouwd in Norton 360 bedoeld voor crypto-mining.

In eerste instantie kan men alleen ether (ETH) minen met de nieuwe software, maar het Fortune 500 bedrijf, dat voorheen Symantec heette, meldt dat het overweegt om meer crypto in de toekomst toe te voegen.

Vanaf vandaag wordt een select groepje Norton 360 gebruikers uitgenodigd om het nieuwe programma te testen. De dienst zal in de komende maanden beschikbaar worden voor alle 13 miljoen klanten van het bedrijf.

“Omdat de crypto-economie een steeds belangrijker onderdeel wordt van het leven van onze klanten, willen we hen in staat stellen om cryptocurrency te minen met Norton, een merk dat ze vertrouwen.”

Aldus CEO Vincent Pilette. NortonLifeLock benadrukt dat gebruikers met deze applicatie crypto kunnen minen zonder dat ze hun antivirussoftware hoeven uit te zetten. Dat moet volgens het bedrijf je computer veiliger maken:

“Jarenlang hebben veel miners risico’s moeten nemen in hun zoektocht naar cryptocurrency. Ze moesten hun beveiliging uitschakelen en ongecontroleerde code op hun machines draaien die hen van hun inkomsten zouden kunnen afromen of zelfs gijzelsoftware kunnen planten.”

De verdiensten uit mining worden vervolgens opgeslagen in een zogeheten cloud storage wallet. Volgens NortonLifeLock zou dat veiliger moeten zijn in het geval van een defecte harde schijf. Je crypto opslaan in de cloud zal echter niet iedereen even veilig vinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie