Timo Bult Timo Bult
30/05/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 15:00

Stablecoin-reus Tether gaat bitcoins minen, deelt nieuw plan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stablecoin-reus Tether gaat bitcoins minen, deelt nieuw plan

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

De uitgever van de grootste stablecoin op de crypto-markt, Tether, gaat bitcoin minen! Dat maakt het bedrijf vandaag bekend in een aankondiging. Het wil hiermee gaan inzetten op het minen van BTC met hernieuwbare energiebronnen in Uruguay.

Crypto-analist bekijkt de koers: Hoever kan bitcoin nog dalen?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Tether gaat groen bitcoin minen

Het bedrijf, dat vooral bekend is van de stablecoin USDT die $83 miljard waard is, wil in Uruguay BTC gaan minen. Tether slaat hiermee een nieuwe weg in. Het uiteindelijke doel is om een “wereldwijde leider op het gebied van technologie” te worden en in te zetten op “innovatie van energie en de toekomst van crypto.”

De CTO van Tether, Paolo Ardoino, stelt in de aankondiging:

“Door gebruik te maken van de kracht van Bitcoin en de hernieuwbare energiemogelijkheden van Uruguay, loopt Tether voorop in duurzame en verantwoorde bitcoin mining […] Tether is er trots op een beweging te leiden die geavanceerde technologie, duurzame praktijken en financiële innovatie combineert.”

Advertentie

Uruguay een logische keuze

Dat Tether Uruguay kiest als land waar het zijn bitcoin mining avontuur begint, is misschien onverwacht. Het het immers een Amerikaans bedrijf. Echter, Uruguay genereert naar verluidt 94% van zijn elektriciteit met hernieuwbare energiebronnen. Die bronnen zouden voornamelijk zonne-energie en windmolens zijn.

“Uruguay biedt ideale omstandigheden voor de productie van hernieuwbare energie, het faciliteren van de oprichting van windparken, zonneparken en waterkrachtprojecten,” aldus Tether. Het is hierom de perfecte plek voor het bedrijf om op groene wijze bitcoin te gaan minen.

Onlangs was nog in het bitcoin nieuws te lezen dat Tether bitcoin is gaan kopen om zijn reserves aan te vullen. Zo zou het inmiddels al meer dan een miljard dollar aan BTC in bezit hebben. Bovendien zal het bitcoin blijven kopen met een deel van de winst.

Tether betreedt met de stap een industrie met enorme concurrentie. De afgelopen periode is de rekenkracht die miners produceren alleen maar gestegen, ondanks de kwakkelende koers. Naar verwachting zal de difficulty over 1 dag met nog eens 4% toenemen, wat de hevige concurrentiestrijd verder onderstreept.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie