Erik Juffermans Erik Juffermans
11/05/2023 16:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2023 16:30

Tether onthult bitcoin- en goudreserves, en winst van $1,48 miljard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether onthult bitcoin- en goudreserves, en winst van $1,48 miljard

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De crypto markt heeft uiteraard betere tijden gekend. Maar dat zal Tether, het bedrijf achter stablecoin USDT, niet heel veel uitmaken. De zaken gaan namelijk zeer goed. Tether boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een forse winst van 1,48 miljard dollar. Dit blijkt uit het nieuwste assurancerapport van het bedrijf.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Koning onder de stablecoins

De winst voor Tether ligt dubbel zo hoog als het vorige kwartaal. Ook gaf het bedrijf een inkijkje in de details van de onderliggende activa. Zo had het bedrijf per 31 maart 1,5 miljard dollar aan bitcoin (BTC) en 3,4 miljard dollar aan goud op de reserves staan. Respectievelijk twee en vier procent van de totale 80 miljard die Tether aan reserves heeft. 

De goede cijfers zijn geen verrassing. De stablecoin sector heeft een turbulent eerste kwartaal achter de rug waar Tether van genoot. Zo schreven we al over het wegglijden van BUSD vanwege een conflict met de SEC in februari, en de depeg van USDC van Circle in maart. 

Het opvallende was dat Tether sterk profiteerde van alle chaos in de stablecoin industrie. In beide gevallen nam USDT een groot deel van het marktaandeel over, en verankerde zijn positie als koning onder de stablecoins.

Sinds het begin van het jaar steeg de marktkapitalisatie van USDT al met 16 miljard dollar, een groei van 24 procent. Volgens Conor Ryder, analist bij analysefirma Kaiko, is USDT niet voor niets de gedoodverfde leider van de stablecoin sector: “Tether is de meest betrouwbare stablecoin in de industrie geworden vanwege de veiligheid en de stabiliteit van de link met de dollar.”

Positief vooruitzicht voor Tether

Naast bitcoin en goud is het grootste deel van de reserves in de vorm van cash en Treasury bills. Deze twee vormen van cash vormen het grootste deel van de reserves: 85 procent. Het overige deel bestaat uit gedekte leningen. Afgelopen kwartaal betaalde Tether 25 procent van zijn gedekte leningen af. Eerder sprak het bedrijf het doel uit de gedekte leningen volledig af te schrijven in 2023.

Het kwartaalrapport is zonder twijfel zeer positief, en goed nieuws voor de stablecoin sector en de crypto sector in het algemeen. Ook de CEO van Tether, Paolo Ardoino, is optimistisch.

“We hebben een extreem optimistisch vooruitzicht en we blijven actief in het verbeteren van onze transparantie. Daarom hebben we nieuwe categorieën geïntroduceerd in de uiteenzetting van onze reserves in het kwartaalrapport om nog meer transparantie te verlenen aan onze gebruikers.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement