Erik Juffermans Erik Juffermans
21/04/2023 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2023 14:15

Tether mint 1 miljard nieuwe USDT tokens, dominantie neemt toe

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether maakte $700 miljoen winst in vierde kwartaal van 2022 

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Tether, het bedrijf achter de USDT stablecoin, heeft 1 miljard nieuwe USDT tokens gemint, of gecreëerd, op het Ethereum (ETH) netwerk. Volgens sommigen bestaat er een correlatie tussen het stijgende aanbod van stablecoins en de stijgende waarde van crypto assets.

$350 miljoen aan crypto komt vrij in komende weken, koersdruk verwacht
$350 miljoen aan crypto komt vrij in komende weken, koersdruk verwacht

USDT stijf bovenaan

Volgens de CTO van Tether, Paolo Ardoino, is het minten van de 1 miljard nieuwe tokens bedoeld om de inventaris wat te spekken. Zo zal het onder andere gebruikt worden voor verzoeken om uitgifte van de komende tijd.

USDT is veruit de grootste en meest gebruikte stablecoin. Zo gaat handel op crypto exchanges vaak in paren tussen crypto assets en de USDT stablecoin. Het aantal USDT tokens op het Ethereum netwerk bedraagt meer dan 35 miljard. De grootste concurrent, USDC, telt iets minder dan 30 miljard tokens op Ethereum.

Binance USD (BUSD), de officiële stablecoin van de exchange Binance, staat op nummer drie met iets minder dan 7 miljard tokens. Eerder dit jaar werd BUSD het doelwit van fikse beschuldigingen afkomstig van Amerikaanse toezichthouders. Er werd besloten te stoppen met het uitgeven van nieuwe BUSD tokens.

Op het Ethereum netwerk staan USDT en USDC dus redelijk dicht bij elkaar. Over het geheel van de crypto sector is USDT echter de grote koning. Maar liefst 81,5 miljard USDT tokens zijn in omloop op alle blockchains gezamenlijk. USDC blijft hangen op iets minder dan 30 miljard.

Dominantie neemt toe, goed nieuws?

Met de 1 miljard gloednieuwe USDT tokens neemt deze dominantie van Tether dus toe. De dominantie van USDT in de stablecoin sector maakt begin dit jaar grote stappen. Zoals gezegd werd BUSD het doelwit van beschuldigingen en leverde fors in. Ook USDC kwam kortstondig in de problemen nadat het zijn link met de dollar verloor. Tether profiteerde en nam van beide concurrenten een deel van het marktaandeel over.

Volgens sommigen is de stijging van het USDT aanbod goed voor de crypto markt. Er bestaat namelijk een sterke historische correlatie tussen het USDT aanbod en de prijs van bitcoin (BTC). Sommigen noemen het toeval, anderen wijzen op de logica erachter, zoals Simon Cousaert van The Block:

“Tether geeft nieuwe USDT uit wanneer het een groeiende vraag ernaar verwacht. Dit betekent dat er nieuw geld in het systeem komt, dat over het algemeen wordt gebruikt om bitcoin, ether en andere crypto assets te kopen.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie