Erik Juffermans Erik Juffermans
06/05/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2023 17:00

Goud wint aan populariteit bij instituties door onzekere crypto-regulatie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Las instituciones prefieren el oro ante la ambigua regulación crypto

Foto: alice-photo/Shutterstock

Amerikaanse toezichthouders maken weinig vorderingen als het gaat op de crypto regelgeving. Sterker nog: Amerikaanse autoriteiten lijken een afkeer te hebben van de gehele industrie. Als gevolg houden institutionele investeerders zich op de vlakte. Zij geven vooralsnog de voorkeur aan goud ten opzichte van Bitcoin (BTC). Dit blijkt uit een onderzoek van JPMorgan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De SEC zorgt voor hoofdpijn

We hebben dit jaar al uitgebreid het doen en laten van de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) beschreven. De Amerikaans financiële waakhond is namelijk het verhitte strijd aan het voeren tegen de Amerikaanse crypto sector. Zo werden meerdere platformen, waaronder Coinbase, Kraken en Binance al het doelwit van de commissie.

Ook zijn er totaal geen duidelijke richtlijnen voor crypto bedrijven. De crypto exchange Coinbase vroeg bijvoorbeeld al meerdere malen om feedback aan de SEC. Waar in dit geval Coinbase samenwerking zocht, ging de SEC al het dialoog uit weg en beschuldigde in plaats daarvan de exchange van meerdere overtredingen.

Instituties wachten nog even af

Het is al met al een zeer frustrerende situatie. Ook Amerikaanse financiële instituties zijn niet zelfverzekerd als het gaan om investeren in crypto. Zij houden zich voorlopig gedeisd. Het investeringsgedrag van financiële instituties reflecteert deze houding. Volgens het onderzoek van JPMorgan kopen de instituties namelijk de laatste tijd goud in plaats van bijvoorbeeld bitcoin.

Ondanks dat staat de BTC koers momenteel meer dan 70 procent hoger dan aan het begin van dit jaar. Deze fikse stijging is dus niet te danken aan de grote financiële instituties. Nee, het zijn de consumenten die de brandstof vormen achter de Bitcoin stijging van de afgelopen maanden. 

Het onderzoek van de Amerikaanse bank meent ook dat een groot deel van de populariteit van Bitcoin te danken is aan Ordinals. Dit zijn NFT’s die sinds eerder dit jaar mogelijk zijn op het Bitcoin netwerk. Bitcoin heeft er dus een gloednieuwe gebruiksfunctie bij, en dit is een grote drijfveer achter de vraag naar het moederschip van de crypto industrie.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie