Erik Juffermans Erik Juffermans
29/04/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2023 07:00

Coinbase reageert op SEC beschuldigingen met nieuwe video

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto industrie heeft duidelijkheid nodig, zegt CEO van grote beurs

Foto: David Esser / Shutterstock.com

Als je het crypto wereldje een beetje volgt dan heb je vast wel van de Security and Exchange Commission (SEC) gehoord. De Amerikaanse financiële waakhond doet bij menig crypto voorstander de haren recht overeind staan. De SEC en diens voorzitter Gary Gensler stellen zich de laatste maanden namelijk extreem vijandig op tegenover de crypto sector. Leidinggevenden van de crypto exchange Coinbase hebben toelichting gegeven over hun problematische relatie met de SEC.

Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?

SEC gaat elk dialoog uit de weg

Recent kreeg Coinbase een officiële beschuldiging, ook wel een ‘Wells notice’, van de SEC. Het beursplatform zou meerdere zogenaamde effecten wetten overtreden. Coinbase verwijt de SEC op zijn beurt van een zeer slechte samenwerking en een totaal gebrek aan feedback en richtlijnen voor crypto bedrijven.

Op 27 april gaven leidinggevenden van Coinbase in een video toelichting op hun conflict met de SEC. Zo werd er ook gereageerd op de primaire beschuldiging dat Coinbase de handel van effecten zou faciliteren.

“[De SEC] heeft vooralsnog de conclusie getrokken dat aspecten van ons bedrijf de effecten-wetten overtreden. Ik wil dus heel duidelijk zijn: Coinbase noteert geen effecten.”

Er werd ook vermeld dat de SEC elke constructieve dialoog uit de weg gaat. Zo kreeg Coinbase keer op keer stilte als reactie op vragen. Volgens Coinbase kreeg de exchange in 2021 toestemming van de SEC voor een officiële beursgang. Met andere woorden: destijds had Coinbase de zaakjes allemaal netjes op orde volgens de SEC.

Coinbase is sindsdien geen fundamentele veranderingen ondergaan. De nieuwe kritiek van de SEC lijkt dus volledig uit de lucht te vallen. De grootste frustratie van Coinbase is het eerder genoemde gebrek aan dialoog en feedback van de SEC.

Coinbase eist verduidelijking

Volgens de leidinggevenden van de exchange is Coinbase bereid bepaalde licenties of registraties aan te vragen, mits de SEC dit vereist. Coinbase is “bereid te werk te gaan volgens de richtlijnen”, aldus CEO Brian Armstrong. Maar een officiële beschuldiging, die hoogstwaarschijnlijk een voorbode van een aanklacht is, zonder duidelijke feedback en richtlijnen van de SEC is “totaal niet constructief”.

In een wanhoopspoging tot verduidelijking stuurde Coinbase een simpele petitie naar de SEC met meerdere ‘ja’ en ‘nee’ vragen. Vooralsnog weigert de SEC deze vragenlijst in te vullen. Op 25 april ging Coinbase in de tegenaanval en sleurde de SEC voor de rechter. De exchange wil de SEC op deze manier dwingen de vragenlijst in te vullen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto lucht op: SEC staakt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Crypto lucht op: SEC stopt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Advertentie