Timo Bult Timo Bult
25/04/2023 05:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2023 05:11

Coinbase sleept SEC voor de rechter, begint tegenaanval

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto industrie heeft duidelijkheid nodig, zegt CEO van grote beurs

Foto: David Esser / Shutterstock.com

De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase klaagt de Securities and Exchange Commission (SEC) aan. De toezichthouder maakt het Amerikaanse crypto bedrijven al langer lastig. Coinbase wil nu eens en voor altijd duidelijkheid hebben over het beleid van de SEC.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase zet tegenaanval in

De aanklacht tegen de SEC vloeit voort uit een petitie die Coinbase al in juli 2022 indiende. De toezichthouder werd toen 50 ja- en nee-vragen gesteld over regelgeving voor crypto bedrijven. Kortom, het doel van deze petitie van Coinbase was om meer duidelijkheid te verschaffen over hoe en wanneer bedrijven worden gereguleerd in de Verenigde Staten.

Coinbase hoopte antwoord te krijgen op vragen hoe de SEC bijvoorbeeld bepaalt of een cryptocurrency een effect is. Dit is onder andere relevant voor de XRP rechtszaak, maar ook voor de vele andere crypto op Coinbase die dreigen als effect bestempeld te worden.

Het is nu 9 maanden later en de exchange heeft nog steeds geen reactie mogen ontvangen. Daarom gaat het nu een stap verder en sleept het de SEC voor de rechter.

SEC heeft petitie waarschijnlijk al afgekeurd

In de bijgaande blogpost schrijft Coinbase’ Chief Legal Officer Paul Grewal dat de SEC waarschijnlijk al het besluit heeft genomen om de 50 vragen niet te beantwoorden, maar dat ze dit besluit simpelweg nog niet heeft gedeeld. “Dus deze actie van Coinbase vraagt de rechtbank simpelweg om dit besluit te delen.”

“Het is belangrijk dat de SEC en elke andere instantie die een verzoek om regelgeving heeft ingediend, reageert op de petitie zodra de instantie een besluit heeft genomen, vooral als het antwoord nee is.”

Voor Coinbase is duidelijkheid al helemaal belangrijk. De cryptobeurs ontving namelijk recent een waarschuwing voor zijn staking service. Een rechtszaak hangt Coinbase nog altijd boven het hoofd. Kraken trof eerder al een vergelijkbaar lot en moest 30 miljoen dollar betalen in een schikking.

De onduidelijke regelgeving voor de crypto-industrie in een van de grootste economieën ter wereld kan de groei van de crypto-sector remmen. In de Europese Unie zien we gelukkig positieve vooruitgang. Zo nam het Europees Parlement onlangs de langverwachte MiCA crypto-wet aan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie