Timo Bult Timo Bult
25/04/2023 05:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2023 05:11

Coinbase sleept SEC voor de rechter, begint tegenaanval

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto industrie heeft duidelijkheid nodig, zegt CEO van grote beurs

Foto: David Esser / Shutterstock.com

De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase klaagt de Securities and Exchange Commission (SEC) aan. De toezichthouder maakt het Amerikaanse crypto bedrijven al langer lastig. Coinbase wil nu eens en voor altijd duidelijkheid hebben over het beleid van de SEC.

Grote aandelenbeurs volgt crypto mogelijk met 24/7 openingstijden
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Coinbase zet tegenaanval in

De aanklacht tegen de SEC vloeit voort uit een petitie die Coinbase al in juli 2022 indiende. De toezichthouder werd toen 50 ja- en nee-vragen gesteld over regelgeving voor crypto bedrijven. Kortom, het doel van deze petitie van Coinbase was om meer duidelijkheid te verschaffen over hoe en wanneer bedrijven worden gereguleerd in de Verenigde Staten.

Coinbase hoopte antwoord te krijgen op vragen hoe de SEC bijvoorbeeld bepaalt of een cryptocurrency een effect is. Dit is onder andere relevant voor de XRP rechtszaak, maar ook voor de vele andere crypto op Coinbase die dreigen als effect bestempeld te worden.

Het is nu 9 maanden later en de exchange heeft nog steeds geen reactie mogen ontvangen. Daarom gaat het nu een stap verder en sleept het de SEC voor de rechter.

SEC heeft petitie waarschijnlijk al afgekeurd

In de bijgaande blogpost schrijft Coinbase’ Chief Legal Officer Paul Grewal dat de SEC waarschijnlijk al het besluit heeft genomen om de 50 vragen niet te beantwoorden, maar dat ze dit besluit simpelweg nog niet heeft gedeeld. “Dus deze actie van Coinbase vraagt de rechtbank simpelweg om dit besluit te delen.”

“Het is belangrijk dat de SEC en elke andere instantie die een verzoek om regelgeving heeft ingediend, reageert op de petitie zodra de instantie een besluit heeft genomen, vooral als het antwoord nee is.”

Voor Coinbase is duidelijkheid al helemaal belangrijk. De cryptobeurs ontving namelijk recent een waarschuwing voor zijn staking service. Een rechtszaak hangt Coinbase nog altijd boven het hoofd. Kraken trof eerder al een vergelijkbaar lot en moest 30 miljoen dollar betalen in een schikking.

De onduidelijke regelgeving voor de crypto-industrie in een van de grootste economieën ter wereld kan de groei van de crypto-sector remmen. In de Europese Unie zien we gelukkig positieve vooruitgang. Zo nam het Europees Parlement onlangs de langverwachte MiCA crypto-wet aan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie