Ivo Melchers Ivo Melchers
05/05/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2023 14:00

Zo verliep Q1 voor de Amerikaanse crypto exchange Coinbase

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Toekomst van populaire crypto beïnvloed door nieuwe regels

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

De Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase deelde gisteren de eerste kwartaalcijfers van het nieuwe jaar. De in San Fransisco gevestigde crypto exchange noteerde een verlies voor het eerste fiscale kwartaal, maar de herrijzenis van de cryptomarkt is duidelijk terug te zien in de financiële prestaties van het bedrijf. Bitcoin (BTC) steeg met maar liefst 73% tijdens de eerste 3 maanden van het jaar en trok veel altcoins met zich mee. Het sentiment alom crypto-investeerders is dan ook  een stuk positiever en meer optimistisch dan tijdens het laatste kwartaal van 2022.

Succes bitcoin ETF’s drijft crypto fondsen naar indrukwekkend record
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Coinbase presteert beter dan verwachtingen

De toonaangevende cryptobeurs maakte een verlies van $79 miljoen bekend voor het eerste kwartaal. Tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022 moest de exchange ook al 4 keer een kwartaalverlies opschrijven. Per aandeel boekte de beurs een verlies van $0,34, veel beter dan de verwachtingen van analisten van $1,45 en veel minder ernstig vergeleken met een verlies van $1,98 van een jaar geleden.

De omzet van het bedrijf was lager dan in het eerste kwartaal van vorig jaar, toen Coinbase een omzet van $1,1 miljard rapporteerde. Donderdag rapporteerde de beurs namelijk een een netto-omzet van $736 miljoen, waarmee het de prognoses van analisten overtrof en voortbouwde op het momentum dat het eind vorig jaar had bereikt.

De netto-omzet steeg met 22% ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar en bedrijfskosten zijn met 24% gedaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Het bedrijf meldde tevens dat het aantal monthly transacting users (MTU’s) gemiddeld 8,4 miljoen bedroegen: een daling vergeleken met 9,2 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Het was echter wel een lichte stijging in vergelijking met het gemiddelde van 8,3 miljoen in 2022. Dit laat duidelijk zien dat de stijgende koersen meer investeerders aantrekt tot het platform.

Advertentie

Coinbase start crypto exchange in Bermuda

Eerder deze week kon je in het crypto nieuws lezen dat Coinbase een nieuwe exchange heeft gelanceerd dat is gevestigd op de eilandstaat Bermuda. Coinbase International Exchange biedt perpetual futurescontracten aan voor bitcoin en ethereum (ETH). De harde aanpak van de Amerikaanse toezichthouders maakt het al een tijdje erg lastig voor Amerikaanse bedrijven uit de sector en Coinbase is dan ook bezorgd over de toekomst van crypto in de VS.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie