Thom Derks Thom Derks
26/03/2023 11:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2023 11:45

Coinbase bezorgd over toekomst van crypto in de VS

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-gigant Coinbase zet volgende stap naar Europa via Spanje

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Coinbase kreeg deze week een zogenaamde Wells notice van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wat betekent dat de financiële waakhond overweegt een rechtszaak te starten tegen het beursplatform. De rechtszaak zou draaien om enkele tokens die Coinbase volgens de SEC niet op zijn platform had mogen laten verhandelen en het beruchte onderwerp staking. Volgens Coinbase begaat de Verenigde Staten hiermee een fout en creëert het een gat waar andere landen maar al te graag inspringen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Europa wint, maakt de VS een inhaalslag?’

In een nieuwe blogpost met de titel ‘Europa aan de winnende hand, maakt de VS nog een inhaalslag?’ schrijft Coinbase VP Daniel Seifert dat de industrie op dit moment wegrent uit de Verenigde Staten. Dat wegrennen heeft te maken met de manier van optreden van de Amerikaanse autoriteiten, die de harde hand verkiezen boven overleg en duidelijkheid.

Zeker de afgelopen maanden komt de SEC steeds vaker hard uit de hoek met boetes en verboden, iets wat volgens Seifert niet de manier is om deze industrie aan te pakken. “Deze benadering creëert een klimaat van onzekerheid en onstabiliteit in de crypto industrie”, zo schrijft Seifert.

Volgens Paul Grewal, de hoofdadvocaat van Coinbase, verkiest de SEC momenteel ook de rechtszaal boven een gesprek met het beursplatform. Het zoekt dus duidelijk het gevecht op, in plaats van een oplossing waar beide partijen mogelijk tevreden mee zijn. Het gevolg daarvan is volgens Seifert dat de VS zijn status als leider op het gebied van crypto zal verliezen.

Advertentie

Crypto gemeenschap begrijpt er niets van

De crypto-gemeenschap reageert ondertussen met verbazing op de manier waarop de SEC er momenteel voor kiest om de industrie aan te pakken. “De SEC mist één van de grootste fraudezaken uit de geschiedenis (FTX/Alameda). Gary Gensler raakt vervolgens bevriend met het hoofd van die fraudezaak (SBF). Vervolgens gaat de SEC achter het meest legitieme bedrijf uit de industrie aan: Coinbase. Ja ja, heel normaal en totaal rationeel”, aldus een gefrustreerde sassal.eth via Twitter.

Voor nu lijkt Europa een deel van de industrie naar zich toe te trekken. Seifert van Coinbase verwijst onder andere naar de Paris Blockchain Week die plaatsvond in het Louvre, wat volgens hem “de grootste nationale schat” van Frankrijk is, zo schrijft hij in zijn blogpost.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie