Erik Juffermans Erik Juffermans
13/03/2023 11:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2023 11:50

USDC stablecoin herstelt en keert (kort) terug naar 1 dollar 

icon-altcoins
Altcoin nieuws
USDC stablecoin herstelt link en keer (kort) terug naar 1 dollar 

Foto: Gorev Evgenii/Shutterstock

Afgelopen zaterdag verloor USD Coin (USDC), de stablecoin van Circle, zijn link met de dollar nadat de crypto bank Silicon Valley Bank haar deuren sloot. De stablecoin zakte zelfs kort onder de 90 cent terwijl deze stabiel op $1 moet liggen. 

Deze ‘depeg,’ of ontkoppeling, van een van de grootste stablecoins in de crypto sector zaaide de nodige paniek. Vanochtend herstelde USDC zijn link met de dollar en dat heeft waarschijnlijk met deze aankondiging van de Federal Reserve te maken. Heel stabiel ziet de stablecoin er echter nog niet uit.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Amerikaanse regering biedt redding

De uitgever van USDC, Circle, bleek voor meer dan 3 miljard dollar blootgesteld aan de failliete Silicon Valley Bank. Gebruikers verkochten massaal hun USDC wat de prijs van USDC deed dalen. Het tafereel deed enigszins denken aan de implosie van Terra (LUNA), maar het ziet er nu naar uit dat de schade beperkt is.

De Amerikaanse regering en de Federal Reserve hebben een financieel reddingsplan bekendgemaakt voor banken met liquiditeitsproblemen. Het plan van 25 miljard dollar is bedoeld om liquiditeit te genereren zodat banken die in de problemen zitten hun klanten ten alle tijden tegemoet kunnen komen. Dit plan komt ook Silicon Valley Bank en Circle ten goede.

USDC en crypto koersen reageren positief

Het nieuws had meteen een positieve reactie op de crypto markten tot gevolg. Ook USDC klom snel terug richting 1 dollar in reactie op het nieuws. Op zondag maakte de CEO van Circle via Twitter bekend dat alle reserves van USDC veilig zijn.

“We zijn ontzettend blij met het nieuws dat de Amerikaanse regering en regulatoren de nodige stappen ondernemen om risico’s van het fractionele bankier systeem in te perken. 100 procent van de deposits bij Silicon Valley Bank zijn veilig. Ook alle reserves van USDC zijn veilig.”

Aldus CEO van Circle, Jeremy Allaire. De grote crypto exchange Coinbase heeft aangegeven alle conversie diensten van USDC vanaf maandag te hervatten. Vooralsnog lijkt de rust weer teruggekeerd in de crypto sector. Toch zakt op het moment van schrijven de USDC koers weer onder $0,99.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie