Timo Bult Timo Bult
13/03/2023 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2023 06:04

Waarom USDC vandaag mogelijk weer volatiel kan worden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Por qué el USDC podría volver a ser volátil hoy

Foto: canadastock/Shutterstock

Het crypto nieuws staat bol over de recente volatiliteit van USDC, een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De paniek rond USDC werd veroorzaakt door het faillissement van Silicon Valley Bank waaraan de uitgever van USDC blootstelling heeft. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel klanten zullen kunnen terugkrijgen, wat heeft geleid tot een stijging van de vraag naar USDC opnames op verschillende cryptocurrency exchanges.

Floki ontwikkelaars maken ambitieuze plannen bekend
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto exchanges kunnen hoge druk verwachten

Volgens een recente tweet staat er momenteel 5,16 miljard USDC op Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Crypto.com, OKX, Coinbase en Kraken hebben tevens veel USDC op de balans staan, met respectievelijk 785 miljoen, 420 miljoen, 250 miljoen en 235 miljoen. Zodra de banken vandaag hun werkzaamheden hervatten, zullen deze beurzen waarschijnlijk te maken krijgen met een enorme vraag naar USDC-opnames, vooral Binance.

De stijging van de vraag naar USDC opnames op cryptocurrency exchanges de afgelopen dagen is een duidelijke indicatie van de mate van paniek en onzekerheid die momenteel op de markt heerst. Veel handelaren en beleggers zijn bezorgd over de mogelijke ineenstorting van USDC en de impact die dit zou kunnen hebben op de algemene cryptocurrency markt.

Stablecoins zoals USDC zijn ontworpen om minder volatiel te zijn dan andere cryptocurrencies, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor handelaren en beleggers die hun blootstelling aan risico’s willen minimaliseren. De recente gebeurtenissen hebben echter duidelijk gemaakt dat zelfs stablecoins niet immuun zijn voor marktvolatiliteit.

Mogelijk meer volatiliteit

Ondanks de huidige staat van paniek is het belangrijk te vermelden dat Circle heeft aangekondigd het eventuele gat zelf op te zullen vullen, mocht het de tegoeden bij de ingestorte bank niet terugkrijgen. Hier reageerde de waarde van USDC meteen positief op waarmee bijna de link met de dollar weer werd hersteld.

Vandaag is het echter mogelijk dat de stablecoin opnieuw volatiel wordt. Dit komt omdat de banken weer zullen openen en opnames weer zullen worden hervat.

Dit artikel is met behulp van AI tot stand gekomen. De eindredacteur werkte voor dit artikel nauw samen met AI om tot de beste feitelijke informatie te komen. De eindredacteur stelde gerichte vragen en heeft de antwoorden van de AI gecontroleerd, aangevuld ter relevantie en waar nodig onjuistheden aangepast.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie