Ivo Melchers Ivo Melchers
12/03/2023 09:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2023 09:03

Circle zal ”elk tekort” in USDC-reserves dekken, koers stijgt direct

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Circle zal ''elk tekort'' in USDC-reserves dekken, koers stijgt direct

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Gisteren kon je in het altcoin nieuws lezen dat USD Coin (USDC), de op-een-na-grootste stablecoin die wordt uitgegeven door Circle, zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. Op sommige crypto exchanges was de koers van USDC zelfs gedaald tot een dieptepunt van $0,87. Deze crash had alles te maken met de aanzienlijke blootstelling van Circle bij de gesneuvelde Silicon Valley Bank (SVB).

Inmiddels heeft Circle in een blogpost laten weten dat het ‘’achter USDC zal staan en eventuele tekorten zal dekken met behulp van bedrijfsmiddelen, indien nodig met extern kapitaal”.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Blootstelling Circle aan SVB

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat SVB gesloten werd door Amerikaanse toezichthouders omdat het financieel instabiel was geworden. Circle had in totaal $3,3 miljard aan onderpand van USDC gestald bij SVB, wat gelijk staat aan ongeveer 8% van de totale reserves.

Vlak voor de implosie heeft het nog een poging gedaan om de $3,3 miljard op te nemen bij SVB, maar dit was niet meer op tijd gelukt. Veel crypto beleggers hadden hun USDC zo snel mogelijk verkocht nadat het nieuws door Circle naar buiten werd gebracht.

Advertentie

Koers USDC stijgt weer richting de dollar

In de blogpost zei Circle dat het de normale activiteiten zal hervatten wanneer Amerikaanse banken maandag opengaan en dat USDC een-op-een inwisselbaar zal blijven met de Amerikaanse dollar.

Circle is hoopvol dat de FDIC, een Amerikaanse toezichthouder die het beheer van SVB heeft overgenomen, een koper voor SVB zal zoeken die ervoor zal zorgen dat spaarders niet met verliezen opgescheept zullen zitten.

Ook geeft het aan dat de FDIC momenteel de status bepaalt van transacties die zijn gestart voordat de bank werd gesloten, en dat het mogelijk is dat de overdrachten die op donderdag zijn gestart, op maandag worden verwerkt.

Op het moment van schrijven is de waarde van USDC gestegen tot $0,95, volgens data van CoinMarketCap.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie