Kevin Schijven Kevin Schijven
13/03/2023 10:51 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2023 10:51

Crypto markt maakt enorme stuiter, deze koersen stijgen tot 30%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto markt maakt enorme stuiter, deze koersen stijgen tot 30%

Foto: sukrit3d/Shutterstock

De crypto markt maakte gisterenavond een enorme stuiter. Dat volgde na een aankondiging van de Federal Reserve omtrent de problemen bij meerdere banken. De gehele top 100 kleurt groen en koersen staan wel tot 30% in de plus vandaag. De totale marktkapitalisatie van crypto stigt met 7,2% naar $1,05 biljoen.

Welke crypto kochten whales deze week naast bitcoin?
Welke crypto kochten whales deze week naast bitcoin?

Bitcoin herstelt boven $22.000

Bitcoin (BTC) maakte een harde duik afgelopen week, maar de koers komt inmiddels weer boven $22.000 uit, dezelfde prijs als voor de crash. Bitcoin consolideerde rond $22.300 afgelopen nacht, maar lijkt hier momenteel moeite mee te hebben om aan vast te houden. De BTC koers komt op het moment van schrijven op $22.020 uit en staat daarmee 7,9% in de plus vandaag.

Advertentie

Ethereum herovert nog niet $1.600

Ethereum (ETH) correleert weer heel sterk met bitcoin en staat vandaag ook 7,9% in de plus. De ether koers kwam afgelopen nacht kort boven $1.600 uit, maar verliest daar momenteel grip op en zakt naar $1.578.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

USDC herstelt bijna koppeling

Normalter laten we stablecoins achterwege in dit overzicht, maar de USD stablecoin van Circle, USDC, kreeg afgelopen weekend een flinke klap. Vanochtend tikte USDC weer even de $1 aan waar zijn prijs hoort te liggen. Echter zakt de USDC prijs momenteel weer naar $0,99, maar staat daarmee alsnog 4% in de plus.

XRP blijft achter door blootstelling SVB

Ripple (XRP) blijft vandaag opvallend achter. Dat heeft mogelijk te maken met blootstelling aan de Silicon Valley Bank. XRP maakte gisterenavond wel een kleine stijging, maar zakt inmiddels terug onder $0,36, precies dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Cardano hardste stijger crypto top 10

Dan lopen de groene cijfers alweer snel op. Polygon (MATIC) staat met $1,11 vandaag 4% in de plus. Dogecoin (DOGE) staaat 4,1% in de plus en komt op $0,069 uit. Solana (SOL) stijgt met 6,6% naar $19,25. Binance coin (BNB) stijgt met 7,4% naar $296,5.

Cardano (ADA) is de grote winnaar uit de top 10 vandaag. Het lukte ADA afgelopen nacht nog niet om $0,34 te heroveren, maar staat met $0,332 vandaag alsnog ruim 9% in de plus.

Crypto top 100 hardste stijgers

De top 100 staat vol met nog hardere stijgers. Curve (CRV), sandbox (SAND), neo (NEO), rocket pool (RPL), litecoin (LTC) an apecoin (APE) staan al 10% in de plus vandaag.

Tron (TRX), bitget token (BGB) en kava (KAVA) stijgen meer dan 11%. Singularitynet (AGIX), fantom (FTM), gmx (GMX) en ethereum classic (ETC) staan al bijna 12% in de plus. Frax share (FXS), aptos (APT) en dash (DASH) stijgen zo’n 13%.

Filecoin bijna 20% in de plus

Dan beginnen de cijfers nog sneller op te lopen. Immutablex (IMX) staat 15% in de plus, the graph (GRT) 17% en lido (LDO) bijna 18%. Filecoin (FIL) stijgt zelfs met bijna 20% vandaag.

Synthetix bijna 30% in de plus

Dan zijn we nog niet klaar. Render (RNDR) komt de top 100 binnen na een stijging van 20%. Stacks (STX) staat alweer 22% in de plus en optimism (OP) maar liefst 24,5%. Maker (MKR) stijgt met 27% en synthetix (SNX) met zelfs bijna 30%.

Conflux hardste stijger crypto top 100

Conflux (CFX) is vandaag weer de grote winnaar van de top 100 en stijgt met 30,5% naar $0,19. De CFX koers staat ondanks de dip van afgelopen week alsnog 235% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

https://twitter.com/CryptoFGI/status/1634965920534900737

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Advertentie