Kevin Schijven Kevin Schijven
13/03/2023 10:51 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2023 10:51

Crypto markt maakt enorme stuiter, deze koersen stijgen tot 30%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt maakt enorme stuiter, deze koersen stijgen tot 30%

Foto: sukrit3d/Shutterstock

De crypto markt maakte gisterenavond een enorme stuiter. Dat volgde na een aankondiging van de Federal Reserve omtrent de problemen bij meerdere banken. De gehele top 100 kleurt groen en koersen staan wel tot 30% in de plus vandaag. De totale marktkapitalisatie van crypto stigt met 7,2% naar $1,05 biljoen.

Ethereum heeft ‘mentaliteitsverandering’ nodig, aldus oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin herstelt boven $22.000

Bitcoin (BTC) maakte een harde duik afgelopen week, maar de koers komt inmiddels weer boven $22.000 uit, dezelfde prijs als voor de crash. Bitcoin consolideerde rond $22.300 afgelopen nacht, maar lijkt hier momenteel moeite mee te hebben om aan vast te houden. De BTC koers komt op het moment van schrijven op $22.020 uit en staat daarmee 7,9% in de plus vandaag.

Advertentie

Ethereum herovert nog niet $1.600

Ethereum (ETH) correleert weer heel sterk met bitcoin en staat vandaag ook 7,9% in de plus. De ether koers kwam afgelopen nacht kort boven $1.600 uit, maar verliest daar momenteel grip op en zakt naar $1.578.

Ethereum heeft ‘mentaliteitsverandering’ nodig, aldus oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

USDC herstelt bijna koppeling

Normalter laten we stablecoins achterwege in dit overzicht, maar de USD stablecoin van Circle, USDC, kreeg afgelopen weekend een flinke klap. Vanochtend tikte USDC weer even de $1 aan waar zijn prijs hoort te liggen. Echter zakt de USDC prijs momenteel weer naar $0,99, maar staat daarmee alsnog 4% in de plus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP blijft achter door blootstelling SVB

Ripple (XRP) blijft vandaag opvallend achter. Dat heeft mogelijk te maken met blootstelling aan de Silicon Valley Bank. XRP maakte gisterenavond wel een kleine stijging, maar zakt inmiddels terug onder $0,36, precies dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Ethereum Foundation onderzocht door autoriteiten, onrust in gemeenschap
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Cardano hardste stijger crypto top 10

Dan lopen de groene cijfers alweer snel op. Polygon (MATIC) staat met $1,11 vandaag 4% in de plus. Dogecoin (DOGE) staaat 4,1% in de plus en komt op $0,069 uit. Solana (SOL) stijgt met 6,6% naar $19,25. Binance coin (BNB) stijgt met 7,4% naar $296,5.

Cardano (ADA) is de grote winnaar uit de top 10 vandaag. Het lukte ADA afgelopen nacht nog niet om $0,34 te heroveren, maar staat met $0,332 vandaag alsnog ruim 9% in de plus.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste stijgers

De top 100 staat vol met nog hardere stijgers. Curve (CRV), sandbox (SAND), neo (NEO), rocket pool (RPL), litecoin (LTC) an apecoin (APE) staan al 10% in de plus vandaag.

Tron (TRX), bitget token (BGB) en kava (KAVA) stijgen meer dan 11%. Singularitynet (AGIX), fantom (FTM), gmx (GMX) en ethereum classic (ETC) staan al bijna 12% in de plus. Frax share (FXS), aptos (APT) en dash (DASH) stijgen zo’n 13%.

Filecoin bijna 20% in de plus

Dan beginnen de cijfers nog sneller op te lopen. Immutablex (IMX) staat 15% in de plus, the graph (GRT) 17% en lido (LDO) bijna 18%. Filecoin (FIL) stijgt zelfs met bijna 20% vandaag.

Synthetix bijna 30% in de plus

Dan zijn we nog niet klaar. Render (RNDR) komt de top 100 binnen na een stijging van 20%. Stacks (STX) staat alweer 22% in de plus en optimism (OP) maar liefst 24,5%. Maker (MKR) stijgt met 27% en synthetix (SNX) met zelfs bijna 30%.

Conflux hardste stijger crypto top 100

Conflux (CFX) is vandaag weer de grote winnaar van de top 100 en stijgt met 30,5% naar $0,19. De CFX koers staat ondanks de dip van afgelopen week alsnog 235% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

https://twitter.com/CryptoFGI/status/1634965920534900737

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto markt is volatiel en verandert voortdurend. Vaak volgt na elke stijging weer een daling. Onze analisten maken daarom gebruik van Bybit om ook te profiteren van dalende koersen. Door gebruik te maken van Bybit heb je de mogelijkheid om te handelen in derivaten en zogeheten short-orders te plaatsen wanneer je verwacht dat een koers gaat dalen. Wel zo handig! Via deze link kun je eenvoudig een account aanmaken en registreert Bybit dat je afkomstig bent van Crypto Insiders. Hiermee steun je ons platform en kom je in aanmerking voor leuke prijzen en aanbiedingen.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie