Robin Hazekamp Robin Hazekamp
19/11/2023 11:27 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2023 11:27

Tether investeert megabedrag om grootste bitcoin miner te worden

Bitcoin-BTC Tether-USDT
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether investeert megabedrag om grootste bitcoin miner te worden

Foto: DRN Studio/Shutterstock

Het crypto megabedrijf Tether wil de grootste bitcoin miner op de markt worden. Momenteel is het bedrijf beheerder van ‘s werelds grootste crypto qua handelsvolume: tether USDt (USDT). Om hun doel te bereiken, zijn ze van plan om een bedrag van $500 miljoen te investeren in mining farms in verschillende landen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto gigant Tether wil grootste bitcoin miner worden

Mediamagnaat Bloomberg rapporteert dat Tether van plan is om het halve miljard in de komende zes maanden uit te geven. Het bedrag dient onder andere om mining locaties te bouwen in landen als Uruguay, Paraguay en El Salvador. Ook is het bedrijf van plan om een deel te investeren in al bestaande grote miningbedrijven. 

Een van de redenen voor de investering is het doel om minder afhankelijk te worden van de USDT stablecoin. De munt is goed voor een marktkapitalisatie van bijna $88 miljard. Daarnaast overstijgt USDT met een handelsvolume van $28,5 miljard zelfs bitcoin (BTC). Het is dan ook de grootste bron van inkomsten voor het bedrijf. 

Echter, het maakt Tether volgens het bedrijf erg afhankelijk van hoe succesvol de stablecoin is. Daarom is het de laatste tijd bezig de bron van inkomsten te diversificeren, om zo weerbaarder te worden. Tethers doel voor de bitcoin mining industrie is om 1% van de totale hashrate te behalen. De hashrate is de hoeveelheid rekenkracht die alle computers die bitcoin aan het mijnen zijn gezamenlijk hebben.

Advertisement

Grootste bitcoin miner op de markt lastig te overstijgen

Richting het einde van 2023 wil Tether in totaal ongeveer 120 megawatts kunnen produceren. Twee jaar later wil het bedrijf deze hoeveelheid meer dan verdriedubbeld zien. Naast de mining locaties in Latijns-Amerika investeert Tether in bedrijven als Northern Data AG. 

Het in Frankfurt gevestigde bedrijf krijgt een deel van de investering van een half miljard. Het deel is onderdeel van een grotere investering van $610 miljoen dat Tether heeft besloten in het bedrijf te investeren. 

“We zijn toegewijd om deel uit te maken van het Bitcoin miningecosysteem,” zei aankomend Tether CEO Paolo Ardoino. “Als het gaat om de uitbreidingen, het bouwen van nieuwe substations en nieuwe sites, dan nemen we die uiterst serieus.”

Naast de verschillende investeringen heeft Tether ook al $800 miljoen uitgegeven aan onderzoek naar bitcoin mining. Het doel van 1% van de totale hashrate brengt ze nog niet dicht bij marktleider Marathon Digital Holdings, die 4% van de hashrate omvat. Wel wordt Tether onderdeel van de 20 grootste bitcoin mining bedrijven ter wereld. Het bedrijf zal dan ook hard aan het werk gaan om toch de grootste te kunnen worden.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement