Ivo Melchers Ivo Melchers
21/04/2023 10:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2023 10:40

Wat is het effect van de stijgende BTC mining difficulty op de industrie?

icon-mining
Mining
¿Cómo afecta al sector la creciente dificultad de extracción del BTC?

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

De Bitcoin mining difficulty is al een lange tijd bezig aan een ware opmars. in 2023 heeft het tot dusver zelfs al vier nieuwe all-time highs neergezet en het lijkt zich daar geen genoegen mee te nemen. Volgens data van CoinWarz zal de moeilijkheidsgraad morgen namelijk van 78,89 biljoen hashes naar 48,53 biljoen hashes stijgen. Iedere 20.019 blokken, wat ongeveer twee weken is, wordt deze moeilijkheidsgraad aangepast om de blockproductiesnelheid van de Bitcoin blockchain rond de tien minuten te houden.

Wat is het effect van deze alsmaar stijgende moeilijkheidsgraad op de mining industrie?

Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is
  • icon-mining
    Mining

BTC mining blijft maar moeilijker worden

Naarmate het minen van bitcoin (BTC) steeds moeilijker wordt, is er meer geavanceerde technologie en algehele rekenkracht nodig om dezelfde hoeveel bitcoin te produceren. Dit kan hard aankomen voor miners, vooral tijdens een bearmarkt. Nu de prijs een stuk lager staat dan de all-time high van $69.000 hebben sommige miners dan ook moeite om winst te maken en zijn ze gedwongen om hun cryptoreserves te verkopen of volledig te sluiten.

Maar nu de bitcoin koers sinds de jaarwisseling flink is gestegen, heeft de omzet van de miners ook een boost gekregen en daardoor hebben ze momenteel meer ademruimte.

De in Las Vegas gevestigde minder CleanSpark heeft aangegeven dat de stijgende mining difficulty waarschijnlijk zal leiden tot consolidatie van de industrie. Talyr Monnig, CleanSpark VP of mining technology, zei namelijk het volgende:

‘’Tenzij er een grote prijsstijging komt, denk ik dat de kleinere miningbedrijven worden opgekocht door grotere bedrijven of hun deuren sluiten.’’

Impact op mining industrie blijft vooralsnog beperkt

Tim Rainey, penningmeester van het in New York gevestigde datacenter voor cryptocurrency en energieopwekkingsbedrijf Greenidge Generation Holdings, heeft aangegeven dat er geen grote verandering wordt verwacht met de stijging van de moeilijkheidsgraad morgen, aangezien de meeste miners nog steeds in staat zullen zijn om hun hashprice te bereiken.

De hashprijs is een maatstaf die de gemiddelde prijs aangeeft die een mining-machine dagelijks op het Bitcoin netwerk maakt.

Hij voegde hieraan toe dat dit meer verband hield met de recente prijsstijging van BTC. Dus wanneer de bitcoin koers zijn opwaartse trend enigszins vol kan houden, zal de stijgende mining difficulty geen grote impact hebben op de algehele industrie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie