Nederland levert Russische crypto witwasser uit aan de Verenigde Staten

Geen onderdeel…
Nederland levert Russische crypto witwasser uit aan de Verenigde Staten

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Denis Mihaqlovice Dubnikov, een vermeende crypto witwasser, wordt door Nederland uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dit werd bekendgemaakt door de ‘Department of Justice’. De 29-jarige Rus moet op 4 oktober voor het gerechtshof in Portland, Oregon verschijnen.

Dubnikov heeft deze week al een verschijning gemaakt in de rechtszaal. Op 4 oktober dus begint de rechtszaak en deze zal vijf dagen duren. Wanneer Dubnikov daadwerkelijk schuldig wordt bevonden hangt hem een gevangenisstraf van 20 jaar boven het hoofd.

In het persbericht van de Department of Justice is te lezen hoe Dubnikov en zijn medeplichtigen verdacht worden van het witwassen van losgeld betalingen. Betalingen die ze hebben ontvangen na de Ryuk ransomware aanvallen. Deze Ryuk ransomware is een software die wereldwijd duizenden slachtoffers als doelwit had. Met deze aanvallen zou Dubnikov ruim $400.000 hebben witgewassen. Dit is een onderdeel van een veel groter complot, dat in totaal zo’n $70 miljoen aan losgeld buit heeft gemaakt.

“Na ontvangst van losgeld betalingen zouden Ryuk leden, Dubnikov en zijn medeplichtigen en anderen die bij het complot betrokken waren, verschillende financiële transacties hebben uitgevoerd. Hieronder vallen internationale financiële transacties, om de aard, de bron, de locatie, het eigendom en controle van de losgeld opbrengsten te verbergen.”

Crypto hacks

Vorige week was op Crypto Insiders al te lezen hoe crypto hacks waren toegenomen, zo bleek het de gegevens van SonicWall. Het crypto securitybedrijf sprak zelfs over een record aan crypto diefstallen in januari. In die maand werd er $18,4 miljoen bemachtigd uit crypto hacks.

In eerder altcoin nieuws werd ook al bekendgemaakt hoe Solana (SOL) was geraakt door een hack. Met de hack werden er 20 wallets per minuut getroffen.

We verkeren al enige tijd in een zogeheten bear markt. Voor de meeste mensen betekent dat geen of weinig winst, maar daar hebben criminelen maling aan. Uitgedrukt in dollars is de crypto criminaliteit wel wat teruggenomen ondertussen, maar het transactievolume is juist toegenomen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie