Max Max
30/05/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 04:00

Aantal Reddit NFT eigenaren nadert snel de 10 miljoen

icon-nft
NFT nieuws
Reddit crypto tokens stijgen hard na omarming grote crypto exchange

Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock

Het sociale-mediaplatform Reddit lanceerde in juli 2022 zijn eigen lijn aan NFT’s. We zijn nog geen jaar verder en inmiddels blijkt uit nieuwe data dat het aantal Reddit NFT eigenaren al bijna de 10 miljoen heeft bereikt.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Groot succes met ‘Snoo’ NFT’s

In juli 2022 lanceerde Reddit zijn NFT-collectie, gebaseerd op de iconische alien ‘Snoo’, het boegbeeld van Reddit. De NFT’s werden zowel verkocht als weggegeven, maar niet geveild zoals normaal gesproken het geval is. Naar de ‘Snoo’s’ wordt verwezen als ‘digital collectibles’ en ‘collectible avatars’ in plaats van de gebruikelijke term NFT, gezien die term op het platform in diskrediet was gevallen. De digitle verzamelobjecten draaien op het netwerk van Ethereum (ETH) en variëren van $0.01,- tot $380.000. 

De massaal gekochte en verkregen NFT’s worden veelvuldig verhandeld op OpenSea, een populaire NFT-marktplaats. Echter is Reddit qua aantal aangesloten wallets Opensea al ver voorbij. Volgens Dune Analytics zal het niet lang meer duren voordat Reddit de mijlpaal van tien miljoen NFT-houders bereikt. OpenSea staat daar ver beneden, met ‘slechts’ 2,7 miljoen gebruikers. 

Reddit werkt voor zijn NFT’s samen met Polygon (MATIC), een blockchain-netwerk dat als aanvulling op het Ethereum-netwerk werkt. Over Reddit’s succes met NFT’s had Polygon CEO Sandeep Nailwal het volgende te zeggen:

 “Reddit is perhaps the only well-known Big Tech company who has cracked the NFT code and they are able to drive a lot of engagement with Reddit NFTs.”

Advertisement

Rabbid NFT’s bijna uitverkocht

Eerder schreven we al over de nieuwe lijn aan NFT’s die Reddit onlangs lanceerde. De NFT’s die in samenwerking met Ubisoft zijn gelanceerd, zijn gebaseerd op de franchise ‘Raving Rabbids’. Deze franchise van hyperactieve konijntjes is een spin-off van de zeer populaire gameserie ‘Rayman.’

Voor velen kwam met deze nieuwe lijn een hoop nostalgie naar boven. Het is dan ook niet gek dat deze gratis verkrijgbare NFT’s binnen een paar dagen waren uitverkocht. Nog één soort Rabbid is verkrijgbaar: de ridder Rabbid. Van deze soort NFT zijn nog maar 35k over. Wil men er nog een bemachtigen, wees er dan snel bij.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement