Max Max
30/05/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 04:00

Aantal Reddit NFT eigenaren nadert snel de 10 miljoen

icon-nft
NFT nieuws
Reddit crypto tokens stijgen hard na omarming grote crypto exchange

Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock

Het sociale-mediaplatform Reddit lanceerde in juli 2022 zijn eigen lijn aan NFT’s. We zijn nog geen jaar verder en inmiddels blijkt uit nieuwe data dat het aantal Reddit NFT eigenaren al bijna de 10 miljoen heeft bereikt.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

Groot succes met ‘Snoo’ NFT’s

In juli 2022 lanceerde Reddit zijn NFT-collectie, gebaseerd op de iconische alien ‘Snoo’, het boegbeeld van Reddit. De NFT’s werden zowel verkocht als weggegeven, maar niet geveild zoals normaal gesproken het geval is. Naar de ‘Snoo’s’ wordt verwezen als ‘digital collectibles’ en ‘collectible avatars’ in plaats van de gebruikelijke term NFT, gezien die term op het platform in diskrediet was gevallen. De digitle verzamelobjecten draaien op het netwerk van Ethereum (ETH) en variëren van $0.01,- tot $380.000. 

De massaal gekochte en verkregen NFT’s worden veelvuldig verhandeld op OpenSea, een populaire NFT-marktplaats. Echter is Reddit qua aantal aangesloten wallets Opensea al ver voorbij. Volgens Dune Analytics zal het niet lang meer duren voordat Reddit de mijlpaal van tien miljoen NFT-houders bereikt. OpenSea staat daar ver beneden, met ‘slechts’ 2,7 miljoen gebruikers. 

Reddit werkt voor zijn NFT’s samen met Polygon (MATIC), een blockchain-netwerk dat als aanvulling op het Ethereum-netwerk werkt. Over Reddit’s succes met NFT’s had Polygon CEO Sandeep Nailwal het volgende te zeggen:

 “Reddit is perhaps the only well-known Big Tech company who has cracked the NFT code and they are able to drive a lot of engagement with Reddit NFTs.”

Advertentie

Rabbid NFT’s bijna uitverkocht

Eerder schreven we al over de nieuwe lijn aan NFT’s die Reddit onlangs lanceerde. De NFT’s die in samenwerking met Ubisoft zijn gelanceerd, zijn gebaseerd op de franchise ‘Raving Rabbids’. Deze franchise van hyperactieve konijntjes is een spin-off van de zeer populaire gameserie ‘Rayman.’

Voor velen kwam met deze nieuwe lijn een hoop nostalgie naar boven. Het is dan ook niet gek dat deze gratis verkrijgbare NFT’s binnen een paar dagen waren uitverkocht. Nog één soort Rabbid is verkrijgbaar: de ridder Rabbid. Van deze soort NFT zijn nog maar 35k over. Wil men er nog een bemachtigen, wees er dan snel bij.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie