Thom Derks Thom Derks
04/05/2023 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2023 13:15

Amazon lanceert mogelijk deze maand nog zijn NFT marktplaats

icon-nft
NFT nieuws
Amazon lanceert mogelijk deze maand nog zijn NFT marktplaats

Foto: Sundry Photography/Shutterstock

Er gaat een gerucht rond dat het grote Amazon deze maand nog zijn eigen NFT marktplaats lanceert. Sterker nog, als we de Web3 enthousiasteling Mortiz mogen geloven, kan de marktplaats al binnen 12 dagen lanceren. Hij geeft echter verder in zijn verhaal toe dat het nog niet helemaal 100 procent zeker is of de datum klopt.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

Amazon NFT’s?

Het grote doel van Amazon is volgens Moritz om het kopen van NFT’s zo eenvoudig mogelijk te maken, bijvoorbeeld door te betalen met fiatgeld via een creditcard. Je hebt dan in principe geen technische kennis of zelfs crypto meer nodig om de digitale kunst te kopen en te bewaren.

Alleen een Amazon-account zou wat dat betreft voldoende moeten zijn om de tokens te kopen. Verder wil Amazon volgens Mortiz ook “phygital” introduceren. Dit betekent dat je NFT’s kunt kopen met je creditcard en vervolgens fysieke producten geleverd krijgt die betrekking hebben op de NFT in kwestie.

Daarnaast ziet Amazon volgens Mortiz toekomst in de combinatie van blockchain en gaming. Hij heeft in veel artikelen teruggevonden dat Amazon probeert om ook op dat vlak in te zetten.

Advertentie

Een eigen blockchain

Daar blijft het niet bij, want Moritz beweert verder dat Amazon ook van plan is om een eigen private blockchain te lanceren. Verschillende Ethereum (ETH) projecten zouden daarop terechtkomen en ook de samenwerkingen met Avalanche (AVAX) en Chainlink (LINK) zijn volgens Moritz relevant voor deze ontwikkeling.

De naam van de marktplaats wordt “Amazon Digital Marketplace.” In eerste instantie zou de marktplaats enkel beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, waardoor wij er nog even op moeten wachten, als de informatie van de Web3-expert klopt.

Dat het een grote ontwikkeling voor het NFT-ecosysteem is kunnen we volgens Moritz opmaken uit de gebruikersaantallen. Amazon heeft bijvoorbeeld 197 miljoen maandelijkse gebruikers, die in potentie allemaal richting deze marktplaats kunnen trekken, zo is het idee van Moritz. Op 15 mei krijgen we wellicht te weten of het gerucht klopt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie