Ivo Melchers Ivo Melchers
28/05/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2023 10:00

Bijzonder: Toegang tot de Grand Prix van Monaco met NFT tickets

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/sbonsi

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn digitale eigendomscertificaten die leven op de blockchain. NFT’s zijn er in alle vormen en maten en worden tegenwoordig vaak in associatie gebracht met digitale verzamelobjecten. Echter bieden NFT’s nog een scala aan andere toepassingen waarvan de uitgifte van tickets door vele NFT-enthousiastelingen als een grote use-case wordt gezien. Platinium Group, de toonaangevende kaartuitgever voor de Formule 1, lijkt nu ook de waarde hiervan in te zien en lanceert NFT racetickets.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Toegang tot Grand Prix van Monaco met NFT’s

Platinium Group is een samenwerking aangegaan met blockchain-infrastructuurbedrijf Elemint en Web3-bureau Bary om de NFT tickets te creëren, minten en te verkopen. Alle bezoekers van de Grand Prix van Monaco van dit weekend ontvangen een NFT ticket die tevens enkele voordelen zullen bieden.

Zo zullen de NFT’s bijvoorbeeld leiden tot kortingen voor toekomstige races om verzamelaars aan te moedigen trouw te blijven aan het merk. Voor de Grand Prix van Monaco krijgen bepaalde NFT holders tevens kaartjes aangeboden voor het meest exclusieve feest van het evenement.

De tickets zullen worden gemint op de blockchain van Polygon, de populaire layer-2 schalingsoplossing op Ethereum (ETH).

Web3 voordelen

Elie Zerbib, mede-oprichter van Bary, liet weten dat NFT’s in de vorm van tickets een grote mate van transparantie, traceerbaarheid, naadloze digitale ticketing en betrokkenheid zal bieden aan de race fans van over de hele wereld.

Om de adoptie zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, heeft de gebruiker geen enkele kennis van Web3 nodig om de NFT ticket aan te schaffen.

Jacques-Henri Eyraud, CEO van Elemint, zei in een persbericht dat het gebruik van blockchain technologie voor ticketverkoop veel verder zal reiken dan de Formule 1:

‘’Web3 technologieën maken het mogelijk om ticketoplossingen te ontwerpen die veiliger zijn en beter aangepast aan de specificiteit van elk evenement. De ervaring wordt persoonlijker en leuker voor fans van alle soorten sportcompetities.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement